buna seara, asi vrea sa stiu urmatoarele: Fiica mea este casatorita ,are un copil,dar sunt in prag de divorti,acum de 4-5 luni prin internet s-a cunoscut cu un domn din Egipt, si acest domn vine in Romania,si vrea s-o duca pe fiica mea in Egipt,si ea sa divorteze,ca sa poate casatorii cu ea.intrebarea mea este, cu ce pasaport poate sa mearga adica:pasaport simplu temporar care e valabil 1 ani,sau pasaport electronic,si ii trebuie viza,si poate sa paraseasca tara inainte de divorti,?
Ea vrea sa plece pe 1-2 luni si sa vina inapoi si sa ceara divortul,vrea sa duca si copilul cu ea, si ce acte si formalitai trebuie pentru casatorie.
va multumesc anticipat.
Are nevoie de viza turistică dar o va obţine in Egipt, la aeroport.
In legatura cu pasaportul, depinde cat de repede il vrea. Documentele sunt aceleasi: cartea de identitate, pasaportul anterior daca este cazul si dovada achitarii taxelor care difera in functie de ce tip de pasaport vrea.
Paşaportul simplu electronic - valabil 5 ani, obtinerea lui dureaza minim 14 zile si maxim 30
Taxe: 244 lei costul pasaportului + 32 lei taxa consulară (platite la CEC)
Paşaportul simplu temporar - valabil 1 an, il obtine in aceeasi zi
Taxe: 84 lei costul pasaportului + 32 lei taxa consulară + 100 lei tariful suplimentar de urgenta, platite tot la CEC
Pana la casatorie si plecarea din tara cu copilul trebuie sa treaca prin divort, rezolvati problema aceasta.
Puneti pune intrebari referitoare la divort in subforumul Dreptul familiei.
Taxa pasaport
tuilleries
Buna ziua.Va rog sa imi comunicati care este cuantumul taxei pentru eliberarea unui pasaport obisnuit, pe perioada de 1 an.si termenul de obtinere.
Pe site ... (vezi toată discuția)