Buna ziua
Am vrea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri .In 2006 am fost acuzat de complicitate la furt , si sentinta care s-a dat ma obliga la plata de 500 lei amenda penala si plata prejudiciului de 7600 de lei cauzate unei institutii publice , (mentionez ca eram in functia de paznic).Am platit amenda penala in data de 27 ianuarie 2006 , dar cu privire la prejudiciu , nu am fost urmarit silit de catre institutie , nu mi s-a facut nici poprire pe salariu , si am lucrat acolo inca 2 ani dupa ce am fost gasit vinovat.
As vrea sa imi fac reabilitarea , dar nu stiu in ce consta de fapt , de unde trebuie sa incep ?, institutia mai poate avea vreo pretentie pentru suma nerecuperata avand in vedere ca deja au trecut 3 ani de zile, cat dureaza procedura de reabilitare , ce trebuie sa fac efectiv,ce acte imi trebuie , si unde trebuie sa ma adresez.Si as vrea sa ma lamuriti ce se intampla cu suma care a ramas in contul de garantie pentru ca nu mi s-a restituit la incetarea contractului de munca ?Pot sa cer aceasta suma sau ramane la institutie ?
garantia era acum 2 ani undeva la 1000 lei , dar ceea ce ma intereseaza este daca trebuie sa ma adresez instantei de judecata ca sa constate ca sunt reabilitat , deoarece pe cazier inca apare faptul ca am fost condamnat la amenda penala de 500 de lei ?Ce sa fac , cum sa fac cererea ?
in cazul dvs, reabilitarea opereaza de drept, pedeapsa va fi stearsa automat din cazier, dupa fix 3 ani. daca nu e inca stearsa, iar termenul e implinit, mergeti la cazier si rugati sa verifice si sa stearga.oricum cand solicitati eliberarea unui cazier, cei de acolo verifica ...
Executare silita
giulia2008
Buna ,
Am si eu o intrebare .In ianuarie 2006 am pierdut un proces penal , iar in urma sentintei date am fost obligat la plata unei amenzi penal de 500 lei ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu
dannem
Am o problema.....in 26 ianuarie 2006 am fost condamnat la plata unei amenzi penale de 500 lei in baza art 249 C pen (neglijenta in serviciu)>Am platit amenda ... (vezi toată discuția)