avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare????

Buna ziua
Am vrea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri .In 2006 am fost acuzat de complicitate la furt , si sentinta care s-a dat ma obliga la plata de 500 lei amenda penala si plata prejudiciului de 7600 de lei cauzate unei institutii publice , (mentionez ca eram in functia de paznic).Am platit amenda penala in data de 27 ianuarie 2006 , dar cu privire la prejudiciu , nu am fost urmarit silit de catre institutie , nu mi s-a facut nici poprire pe salariu , si am lucrat acolo inca 2 ani dupa ce am fost gasit vinovat.
As vrea sa imi fac reabilitarea , dar nu stiu in ce consta de fapt , de unde trebuie sa incep ?, institutia mai poate avea vreo pretentie pentru suma nerecuperata avand in vedere ca deja au trecut 3 ani de zile, cat dureaza procedura de reabilitare , ce trebuie sa fac efectiv,ce acte imi trebuie , si unde trebuie sa ma adresez.Si as vrea sa ma lamuriti ce se intampla cu suma care a ramas in contul de garantie pentru ca nu mi s-a restituit la incetarea contractului de munca ?Pot sa cer aceasta suma sau ramane la institutie ?
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 14:17, 21 Februarie 2009
Sunteti reabilitat de drept.
Nu mi-e clar cu garantia. Probabil au retinut-o ca sa acopere prejudiciul.
Cat era garantia?
garantia era acum 2 ani undeva la 1000 lei , dar ceea ce ma intereseaza este daca trebuie sa ma adresez instantei de judecata ca sa constate ca sunt reabilitat , deoarece pe cazier inca apare faptul ca am fost condamnat la amenda penala de 500 de lei ?Ce sa fac , cum sa fac cererea ?
Mergeti acolo la cazier si vorbiti.
in cazul dvs, reabilitarea opereaza de drept, pedeapsa va fi stearsa automat din cazier, dupa fix 3 ani. daca nu e inca stearsa, iar termenul e implinit, mergeti la cazier si rugati sa verifice si sa stearga.oricum cand solicitati eliberarea unui cazier, cei de acolo verifica ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita giulia2008 giulia2008 Buna , Am si eu o intrebare .In ianuarie 2006 am pierdut un proces penal , iar in urma sentintei date am fost obligat la plata unei amenzi penal de 500 lei ... (vezi toată discuția)
Sanctiune administrativa pentru evaziune fiscala ioana_grad ioana_grad Buna ziua vin si eu cu o ff mare rugaminte si in speranta ca ma va ajuta cineva cat mai urgent. Am scos un cazier judiciar in data de 02.12.2008, care era ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu dannem dannem Am o problema.....in 26 ianuarie 2006 am fost condamnat la plata unei amenzi penale de 500 lei in baza art 249 C pen (neglijenta in serviciu)>Am platit amenda ... (vezi toată discuția)