avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Demisie dupa 11 luni din concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Demisie dupa 11 luni din concediu de crestere copil

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac in urmatoarea situatie: am optat pentru indemnizatia de crestere copil de 1 an. Dupa 11 luni am ajuns la o intelegere cu angajatorul ca urmare a desfiintarii departamentului in care lucram. Drept urmare am semnat cererea de reintoarcere la locul de munca si demisia in aceeasi zi.
Cum ar trebui sa procedez cu indemnizatia de crestere copil, mai primesc in continuare pana la 1 an, pot sa raman in crestere copil pana la 2 ani (fara plata), se mai poate incasa stimulentul de 500 de ron, pe cine trebuie sa informez.
Ma intereseaza in primul rand sa nu am intrerupere in cartea de munca.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:20, 12 Ianuarie 2013
1. - Trebuia sa ne intrebati inainte de a semna cererea de incetare a contractului individual de munca (CIM).
- Nu erati obligata sa semnati asa ceva, ati facut-o cu mana dvs.

2. Daca nu ati lucrat nici o zi puteti beneficia, in continuare de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) pana ce acesta implineste 1 an.

3. - Pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie ca inainte de a implini copilul 1 an sa aveti venituri din salarii, adica sa incheiati un CIM.
- De asemenea, daca veti avea CIM veti putea beneficia de concediu fara plata (CFP) pentru cresterea copilului pana ce acesta va implini 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere in concediu de crestere copil StillS StillS Buna ziua, sunt tata de 4 luni de zile, sotia mea nu a realizat cele 12 luni de realizat venituri, astfel ca pentru concediu de crestere copil am zis sa ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Rody 85 Rody 85 Buna ziua, In situatia in care voi naste in decembrie iar contractul meu este pe o perioada determinata pana in 01.03.2015 pot opta pentru o perioada de 1 an ... (vezi toată discuția)