avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament pe numele meu..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament pe numele meu..

buna ziua..as avea nevoie de ajutor,,,parintii mei detin un apartament,,dar mama mea a decedat si as vrea ca tatal meu sa puna apartamentul pe numele meu,,,suntem 3 fratii,si as vrea sa stiu daca e necesar ca frati mei sa fie de fata cand se face contractul de vanzare cumparare...va multumesc
Cel mai recent răspuns: bibilus , utilizator 15:56, 12 Ianuarie 2013
Tatal nu va putea instraina decat cota sa parte indiviza din bunul, adica 50 % daca bunul este dobandit in timpul casatoriei cu mama. Aveti grija sa nu se incalce rezerva succesoralaa celorlati frati.

Asupra cotei de 50 % a mamei sunteti mostenitori atat dvs cu fratiii, cat si tatal in calitate de sot supravietuitor. Pt a va instraina si cota sa de pe urma mamei, va trebui deschisa succesiunea.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate stefaniaalina75 stefaniaalina75 Tatal soacrei mele a decedat in 1980, mostenitori ramanand mama si cei doi copii (soacra mea si fratele dansei). La taxa de succesiune soacra mea nu a renuntat ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate. mariuscrisan mariuscrisan Mama si tatal meu detin un apartament. Mama a decedat. Suntem doi frati . Tatal meu poata sa vanda apartamantul fara acordul nostru? Cat detine fiecare din ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)