avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... credite impartite la partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

credite impartite la partaj

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca sotii nu au divortat inca, dar doresc sa o faca in curand, daca unul dintre soti face un credit la banca (de ex.nevoi personale), in cazul unui partaj celalalt sot trebuie sa plateasca o parte din imprumut?
Daca banii sunt folositi in interes comun, da. Daca poate dovedi ca sotii erau deja separati in fapt si ca celalalt sot a folosit acei bani in interes propriu, nu. Legea prezuma insa ca acel imprumut este comun. In orice caz sa nu semnati contractul de imprumut la banca, daca nu vrei sa fiti codebitor. Daca nu veti semna, banca nu va va cere sa platiti.
Daca ajungeti la divort va trebui sa faceti dovada, ca nu ati folosit banii, sau in ce masura i-ati folosit.Instanta poate sa dispuna ambele variante, sa impartiti creditul sau nu :rolleyes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite in caz de divort orzi orzi buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)
Partaj - datorii comune diana_sal diana_sal buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. in urma unei casatorii de 7 ani, am divortat de sotul meu la notar. La desfacerea casatoriei nu am facut si ... (vezi toată discuția)
Creditul de nevoi personale se imparte la divort? dumitru70 dumitru70 In anul 2005 m-am casatorit iar in 2014 am divortat de fosta sotie. Impreuna am construit pe terenul parintilor mei o casa in care am locuit pana in prezent si ... (vezi toată discuția)