avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa indemnizatie crestere copil

daca ma puteti ajuta, am avut contract pe perioada determinata care a incetat de drept la 1 iunie 2011, am nascut in 17 iunie si am primit banii pe concediul medical de la casa de asigurari nemai fiind angajata dar indeplinind conditiile de continuitate pentru concediu medical pre si post natal si deasemeni am primit apoi si indemnizatie crestere copil, as vrea sa stiu daca in 17 iunie 2013 cand se termina cei 2 ani in care primesc indemnizatie daca pot intra in somaj, ne fiind angajata undeva dar avand vechime in munca de peste 5 ani inainte de 1 iunie, va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:48, 13 Ianuarie 2013
Daca c.i.m. a incetat in data de 01.06.2011 nu mai aveti cum sa depuneti actele pentru somaj in data de 17.06.2013 ...

art.38 din Legea nr.76/2002 prevede:
.........
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevãzut la alin. (3) este termen de decãdere din drepturi.
dar daca dupa ce termin cu indemnizatia ma mai angajez tot pe perioada determinata o luna doua in caz ca mai prind un contract scurt, apoi voi putea intra direct in somaj?
Daca va angajati pe o peroada determinata , atunci la incetarea de drept a c.i.m. ca urmare a expirarii duratei pentru care a fost incheiat veti putea beneficia de indemnizatia de somaj .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj chiritoiubianca chiritoiubianca Buna seara, momentan sunt in concediu de crestere a copilului. Am fost angajata pe perioada determinata si dupa 2 luni dupa ce am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Aj somaj madimadi79 madimadi79 buna ziua,am lucrat cu contract pe perioada determinata am ramas insarcinata si mi-a platit casa de asigurari prenatalul si postnatalul.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Inchidere contract pe perioada determinata, in sarcina dragomiralina10 dragomiralina10 Buna seara. In 4 iulie 2014 primul copil va implini 3 ani. In 27 sept 2014 se va naste al doilea. Sunt inca in indemnizatie pana in 20 iunie, cand se va ... (vezi toată discuția)