avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asistenta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asistenta

Buna ziua,
Sotul meu a decedat cu cateva zile in urma (nu eram casatoriti legal, traiam in concubinaj) si am o fetita de 2 ani si jumatate.
Loc la cresa nu am gasit, suntem pe lista de asteptare de aproape un an.
Sotul meu nu era angajat cu carte de munca.
Imi caut de munca dar nu am cu cine sa las fetita iar facturile deja au inceput sa apara (ca sa nu mai vorbim de datorii).
Ce solutii am, unde si ce sa caut?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:46, 13 Ianuarie 2013
In functie de pregatirea pe care o aveti incercati sa va cautati si sa va gasiti un loc de munca care sa va asigure un mijloc de existenta atat Dvs., cat si copilei. Aveti dreptul sa primiti si ajutor social in cuantum de 225 lei.

Depuneti o cerere pentru acordarea ajutorului social la Serviciul public de asistenţă socială din raza primariei unde domociliati.

Acesta se acordă lunar în baza următoarelor documente:
- cerere,
- declaraţie pe propria răspundere,
- actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii de către membrii acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social - familie monoparentala dezdemona_dezy dezdemona_dezy Buna seara. am si eu o intrebare. am 442 ani nu am nici un venit nu am servici am o fetita de 2 ani si 2 luni in intretinere .nu am gasit de munca motivatia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- ajutor social alexandrusilvia alexandrusilvia eu am sotul bolnav este inapt am 4 copii din care 3 sunt la liceu iar cea mica are 6 anieu nu lucrez iar cei de la primarie imi zic ca nu avem dreptul la un ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de ajutor social? lumi1602 lumi1602 Buna ziua, Sunt o persoana in cautarea unui loc de munca de 2 ani de zile. Nu am avut nici somaj si vreau sa stiu daca pot beneficia de ajutor social, ... (vezi toată discuția)