avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... DREPT LA RECURS
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

DREPT LA RECURS

buna ziua! parinti mei sunt implicati intr-un proces civil de cativa ani de zile mai exact de prin iunie 2008 fiind reprezentati de o d-na avocat de la inceputul actiunii judecatoresti si care din ianuarie 2012 a inceput sa nu mai fie interesata de prezenta in instanta lipsind la termene sau trimitand pe altcinevain locul dansei motivul fiind unele probleme familiale mai mult decat atat d-na avocat nu mai raspunde nici la telefon ,nici pe mail. In luna iunie 2012 judecatoria salota a dat o decizie nefavorabila in cazul nostru iar parintii mei nu au fost informati pe nici o cale de acest fapt.Intrebarea mea este:cum pot face dovada parintii mei ca nu au luat la cunostiinta de emiterea acestei decizii judecatoresti d-na avocata neinformandui pe nici o cale si nefiind de gasit.Si cum pot face recurs la aceea decizie, tinand cont de faptul ca aceea decizie a fost data in iunie2012 cu precizarea dreptului la recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Mentionez ca nu stiu daca judecatoria a comunicat pe adresa d-nei avocat respectiva decizie.Va multumesc ptr atentia acordata si astept raspunsurile d-voastra.
Cel mai recent răspuns: lorenaaida , utilizator 16:51, 15 Ianuarie 2013
Exista posibilitatea repunerii in termenul de recurs daca puteti face dovada ca nu v-a fost comunicata hotararea.

Va trebui sa mergeti la arhiva instantei si sa vedeti la dosar daca exista dovezile de comunicare. Daca exista, pe ce adresa au fost comunicate.
Faceti recursul si insotiti.l de cerere de repunere in termen motivata.
Daca comunicarea deciziei s-a facut la adresa specificata in dosar, atunci orice cale de atac veti declara va fi una tardiva. Este probabil ca adresa pt comunicari sa fie la cabinetul de avocat.

Parintii sa mearga la dosarul cauzei si sa verifice unde s-a facut comunicarea si cine a semnat de primire.

Verificati si daca avocatul mai avea cabinetul la acea adresa la data comunicarii.




Va multumesc tuturor inca o data pentru sfaturile oferite!O zi buna tututror!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivare = net ??? silvia p silvia p Buna seara,am avut un proces de granituire,termenele le stiam de la judecatorie fiind prezenta la toate termenele dar si din saitul judecatoriei. SENTINTA am ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare feel feel Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu o contestatie in anulare. Am introdus o contestatie in anulare pe motivul ca procedura de citare nu a fost ... (vezi toată discuția)
Recurs tardiv concediere disciplinara? bobogeta bobogeta In data de 25.10.2012 a fost pronuntata sentinta cu respingerea contestatiei concedierii ,iar redactarea acesteia cu motivarile a fost facuta in data de ... (vezi toată discuția)