avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs tardiv concediere disciplinara?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs tardiv concediere disciplinara?

In data de 25.10.2012 a fost pronuntata sentinta cu respingerea contestatiei concedierii ,iar redactarea acesteia cu motivarile a fost facuta in data de 19.02.2012 si comunicata 26.02.2012 la cabinetul avocatei care m-a reprezentat in proces si care in cererea de chemare in judecata a indicat domiciliul pentru comunicare la sediul cabinetului dumneaei.Avocata a refuzat sa primeasca sentita prin mentionarea scrisa pe ea ca a fost reziliat contractul de asistenta juridica din data de 27.12.2012. Intr-adevar am reziliat contractul deoarece banuiam ,ca documente esentiale care atestau nelegalitatile comise de angajator in ceea ce priveste concedierea mea nu au fost depuse la dosar ,cu toate ca aceasta imi ceruse cate trei copii(trei exemplare - 1 ex.pentru instanta,1 ex.pentru parata si 1 ex .pentru dosarul ei) dupa aceste documente.Prin studierea dosarului din arhiva tribunalului am costatat ceea ce banuiam.Si cand am rugat-o sa faca demersuri pentru urgentarea redactarii sentintei a inceput sa tipe ca nu o poate obliga pe judecatoare sa faca acest lucru .Concluzia este ca i-am dat bani avocatei sa-mi fie dusman nicidecum sa imi castige drepturile care mi-au fost incalcate.Termenul legal conform c.p.civ.pentru comunicarea sentintei este de 30 de zile de la pronuntare ,insa in cazul contestatiei mele a fost comunicata dupa acest termen( pronuntarea sentintei a fost in data de 25.10.2012 si comunicarea care nu a fost facuta catre mine, chiar daca a fost returnata de avocata in data de 26.02.2013).Si rezilierea contractului de asistenta juridica in data de 27.12.2012 a fost dupa termenul legal (26.11.2012) la care ar fi trebuit sa primesc comunicarea.Dupa data de 27.12.2012 am fost frecvent la arhiva tribunalului pentru a ma informa daca au fost redactate sentintele (spun sentintele deoarece am deschis un proces paralel fara asistenta juridica care are legatura cu primul si in care adresa de comunicare este cea de domiciliu,iar asistentii judiciari au fost aceeasi ).Mi s-a spus de la arhiva sa nu mai vin sa tot intreb ,deoarece sentintele vor fi comunicate la domiciliu.Am primit sentinta de la al doilea proces in 31.01.2013 ,insa sentinta de la primul proces nu am mai primit-o ,eu afland de ea in data de 23.04.2013 cand am avut intentia sa depun o cerere la tribunal ,pentru redactarea sentintei.Prin urmare termenul de comunicare catre mine este la data de 24.04.2013 ,cand am primit copie dupa sentinta.Am inaintat recurs in data de 30.04.2013 si a fost respins ca fiind tardiv.In decizia Curtii de apel este repetat tot ce a retinut instanta de fond pentru emiterea sentintei ( pentru ce se repeta in decizie tot ceea ce am primit prin sentinta?),iar motivarile recursului ,cat si documentele care indreapta mizeriile facute de avocata nu au fost luate in considerare,iar la solicitarea repunerii in termen se invoca tardivitate.
Cel mai recent răspuns: Nicusor Teodorescu , Consilier juridic 16:39, 27 Septembrie 2013
aveti la dispozitie contestatie in anulare, cale extraordinara de atac. Anularea unui act juridic ilegal poate fi ceruta oricand pe calea dreptului comun, pe cale de actiune sau exceptie. Un act ilegal nu poate fi mentinut in circuitul juridic decat daca stai in pasivitate sau nu iti faci bine apararea.

Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de repunere in termenul de recurs - admisibilitate Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Buna ziua, stimati colegi si forumisti. Vreau sa supun atentiei o problema de procedura civila, in speranta ca un coleg, cu o experienta mai vasta decat a mea, ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca,procedura tergiversata nejustificat alexflorin1 alexflorin1 buna ziua...pe scurt,si fara a folosi the shift key...:\\">in data de 27.12.2012. obtin o pronuntare la tribunalul bucuresti care suna asa...\'instanta admite ... (vezi toată discuția)
Comunicare sentinta Cosmin Antohe Cosmin Antohe Am avut ultimul termen la un proces privind Taxa auto pe data de 23.11.2009. In acelasi timp s-a stabilit si faptul ca am castigat (apare si pe ... (vezi toată discuția)