avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general infiintare firma servicii contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

infiintare firma servicii contabilitate

Pot infiinta o firma de servicii de contabilitate (caen 7412) daca sint doar economist? Nu audit, nu evaluare, nu alte minuni care sa necesite calitatea de expert.
V-as fi recunoascatoare pentru un raspuns urgent.
"(4) La persoanele juridice la care contabilitatea nu este organizată în compartimente distincte, care nu au personal calificat încadrat, potrivit legii, sau contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice autorizate în condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 65/1994 şi care au înregistrat o cifră de afaceri anuală de până la echivalentul în lei a 50.000 euro, răspunderea pentru ţinerea contabilităţii, potrivit legii, revine administratorului sau altei persoane care are obligaţia gestionării unităţii respective. " LG 82/91 republicata

Pe domnul avocat pentru care probabil baroul este pe undeva pe la Registrul Comertului l-as sfatui sa fie mai retinut in a incurja infiintarea unor firme de contabiliate care sa-si exercite activitatea fara a fi autorizate potrivit legii. Problema este a raspunderii pentru serviciile efectuate si va pot spune ca multe companii s-au vazut pacalite de "firme de contabilitate" care au facut mai mult rau decat bine.
Si un avocat ar trebui sa stie mai multe despre raspunderea unui economist (fara a fi autorizat CECCAR) angajat cu contract de munca la o societate in functia de contabil si "raspunderea" aceluiasi economist care se ascunde in spatele unui SRL.
Nu mai spun ca multi beneficiari nu sunt informatii ca firmele prestatoare nu functioneaza in conditii legale.
Bineinteles ca registrul comertului accepta orice cod caen in actul constitutiv, nu este obligatia si nici competenta lor sa "urmareasca" autorizarea CECCAR
PS: asta nu inseamna ca personal nu sunt iritat de conditiile impuse de Corp si de taxele aberante pe care le colecteaza fara a oferi nimic in schimb
Dlui LEXUSS - un domn foarte riguros:

Nume: Horatiu Hagiu
Oras: Bucuresti
Email: hhagiu@yahoo.com
Web: www.classfin.ro

[ link extern ] :

"De asemenea, societatea noastră oferă asistenţă pentru înmatricularea de societăţi comerciale pe teritoriul României, asistenţă ce cuprinde şi activităţile conexe:

asociere în participaţiune;
preluări de firme;
restructurare de capital;
înregistrare şi radiere sucursale, filiale, puncte de lucru;
divizare companii;
fuziune şi achiziţii companii;
dizolvare şi lichidare companii;
cesiune (cumpărare şi vânzare) de acţiuni şi părţi sociale;
transformare juridică (S.R.L., S.A. etc.);
suspendare temporară a activităţii companiilor etc."

Nu cumva cel putin o parte din aceste activităţi se circumscriu Codului CAEN 7411 - Activităţi juridice, care de asemenea necesită condiţii speciale şi cu atât mai puţin nu poate face obiectul de activitate al unui SRL ???????????????????????? sau pretindeţi tot aşa "un pic pe lângă litera legii" că se încadrează la Cod CAEN 7414 - Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management ????????????????????????

Astept nerăbdator răspunsul dvs. avizat !
Scrisoarea ...anonima ramane valabila. Domnul Dandanache stie de ce ...
PS: Desi aveam indoieli la inceput, se pare ca am un consilier juridic foarte bun. Sau ma rog ..in comparatie cu cei pe aici ... Astept sa ma insel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am o firma de consultanta nefiind membru ceccar pot tine contab lylyan lylyan Buna ziua Sunt angajata ca si economist. Nu sunt membru ceccar. Firma la care sunt angajata are ob sec de activitate evid contabila si al ob. ... (vezi toată discuția)
Cabinet individual expert contabil GABRIELA30 GABRIELA30 Buna, Sunt expert contabil dar am fost angajata doar la o singura societate. Care sunt pasii pentru a constitui un cabinet individual de expertiza? ... (vezi toată discuția)
Srl conta si consult.juridice ametist ametist Daca unul dintre asociati (din 2) este licentiat in drept si economie, are toate atestatele in contabilitate (contabil autorizat, cenzor, expert evaluator, ... (vezi toată discuția)