avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... investirile cu formula executorie din C.P.C. art.376
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

investirile cu formula executorie din C.P.C. art.376

Buna ziua

Prevederile art.376 C.P.C. actual au echivalent in noul C.P.C. si daca au la ce articol sant reglementate?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:40, 14 Ianuarie 2013
Vedeți art. 603 - 607 NCPC.
Art. 376 din Codul de procedură civilă promulgat în 1865 nu are corespondent în Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă (NCPC).

Această prevedere reglementează, în principal, hotărârile care se învestesc cu formulă executorie. Însă, în NCPC nu există instituţia învestirii cu formulă executorie, prin urmare nu are cum să existe o prevedere care să reglementeze care sunt hotărârile ce se învestesc cu această formulă.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecarea cauzei în lipsã popflorincozmin popflorincozmin buna ziua sunt parte intr-un proces civil(reclamant) si doresc sa stiu daca se poate cere judecarea cauzei si in lipsa mea. (vezi toată discuția)
Contractul de asistenta juridica merge direct la executare silita? Av. NICULESCU-GORPIN Av. NICULESCU-GORPIN Dragi colegi avocati, sa intelegem din noul C.p.c ca de la 15 februarie mergem cu contractele de asistenta juridica neonorate de client direct la executor? ... (vezi toată discuția)
Mai existã instituþia recursului în anulare? Arslan Arslan Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca institutia recursului in anulare mai exista din punct de vedere juridic in Romania in ceea ce priveste dreptul civil si daca ... (vezi toată discuția)