avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... tva in spatiul intracomunitar
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

tva in spatiul intracomunitar

Buna ziua!
Am un srl prin care desfasor activitati de comert si as dori sa stiu cum pot aduce marfa din Uniunea Europeana astfel incat sa fiu in legalitate? Trebuie sa inscriu firma undeva? Peste ce suma se aplica tva? (am auzit la peste 10000 euro pe an)Trebuie sa fiu si in tara platitor de tva sau doar in spatiul intra-comunitar? Si pentru o firma debutanta cum e mai bine: sa fiu sau nu platitor de tva?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:41, 15 Ianuarie 2013
In activitati de comert este mai bine sa fii platitor... DAR nu mereu
Decizia de a deveni platitor sau nu nu se ia la nimereala. Trebuie discutata . Amandoua sunt optiuni foarte bune... Depinde de activitate, de rulajul preconizat...

La achizitii de bunuri din UE trebuie intai sa va inscrieti in Registrul Operatorilor Intracomunitari.
Peste 10 000 E achizitii treceti la platitor de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa adusa din ungaria sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intreprindere individuala. Vreau sa aduc marfa din ungaria, dar nu sunt platitor de tva si nici inregistrat la registrul operatorilor ... (vezi toată discuția)
Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)
Obligativitate inscriere in scopuri de tva si roi ContSters333824 ContSters333824 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un sfat de speclialitate la speta de mai jos. Sunt unic actionar intr-o societatea comerciala ce produce ... (vezi toată discuția)