avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot face rost de probe?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot face rost de probe?

Buna seara, am incheiat un contract de inchirieie cu o firma si am aflat de la vecini si din presa locala (are domiciliul in alta localitate iar contractul s a incheiat la domicililu meu) ca reprezentatul firmei a fost retinut pentru 29 de zile si urmeaza sa fie judecat.Cum pot sa aduc probe in instanta pentru ca vreau sa dau firma in judecata pentru neplata chiriei? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: VladimirM , utilizator 17:45, 14 Ianuarie 2013
ce fel de proba doriti sa aduceti ? ca este arestat? daca este doar asta puteti face copie dupa portalul instantei unde s-a judecat cererea de arestare preventiva si o depuneti la dosar. daca vreti sa-l citati la locul de detentie solicitati instantei adresa catre instanta respectiva sa comunice locul de detentie sa fie citat.
Vreau sa aduc proba ca este arestat, dar problema este ca nu stiu unde, reprezentantul firmei sta in Slatina, iar domiciliul din cartea de identitate este in Bucuresti.
Nu vreti sa asteptati pana cand expira mandatul de arestare, si in caz de neprelungire sa luati contact cu chiriasul? Totodata va aduc la cunostinta si prevederile art 31 NCC (pentru o mai buna economie de cuvinte, va rog sa verificati aceste prevederi in textul de lege). In baza contractului incheiat, puteti sa formulati o cerere de chemare in judecata a persoanei juridice conform art 1350 NCC (rasp. contractuala civila) prin actiune in realizare. Cat despre dorinta dumneavoastra de a proba existenta mandatului, puteti sa cautati pe portalul portal.just.ro ajutandu-va de rubrica dosare (dupa prealabila selectare a orasului dorit), respectiv "parte" tastand numele paratului din cauza dv. civila, respectiv numele retinutului din cauza penala despre care vorbiti.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
VladimirM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se emite mandatul de aducere? Antonia01 Antonia01 Buna ziua, As dori daca se poate sa imi explicati care sunt situatiile in care se emite un mandat de aducere? Sa fiu mai explicita, o persoana a fost adusa ... (vezi toată discuția)
Neprezentare in instanta. consecinte oltul oltul daca in citatie scrie ca prezenta este obligatorie si eu na ma prezint in instanta ce se intampla? voi fi condamnat sau emit un mandat de aducere? (vezi toată discuția)
Aducerea la cunostinta a mandatului de executare a pedepsei emis in lipsa danielungureanu31 danielungureanu31 O persoana condamanata definitiv in lipsa este prinsa la intrarea in tara de organele politiei de frontiera si depusa la arestul politiei cel mai apropiat. ... (vezi toată discuția)