Rectificativa (200) se depune pana la 25 mai 2013, iar estimativa(220), pana pe 15 ianuarie. Termenul pentru depunerea declaratiei estimative poate fi de 30 de zile de la momentul inceperii activitatii( de exp daca se incepe activitatea pe 8 febr, atunci se calculeaza 30 de zile de la aceasta data.
Buna seara si multumesc pentru raspuns, dar revin cu amanunte pentru a putea primi un raspuns mai clar.
Activez deja ca PFA in sistem real si nelamurirea mea se refera la termenul de depunere a declaratiei 200 pentru veniturile realizate in 2012, deci nu rectificativa si a venitului estimat pentru 2012(declaratia 220). "In piata" se vehiculeaza data de 31 martie 2013 pentru 220, in cazul in care se estimeaza o crestere a venitului cu peste 20%, in caz contrar nu este obligatorie si 25 mai 2013 pentru 200. Tot din "piata" organul fiscal solicita depunerea ambelor declaratii in acelasi timp.
Daniel Manciu
Declaratii pfa
invatacel
Buna ziua,
dupa cateva zile de drumuri, in care primesc de la 3 administratii 3 raspunsuri diferite, pun intrebarea si aici
Am infiintat un pfa in aprilie ... (vezi toată discuția)
Termen d220
ardei2011
Am un PFA infiintat in luna mai 2012. Conform instructiunilor D220, ‐ contribuabilii care, în anul anterior, au realizat pierderi şi cei care, au ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.