avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA declaratii 200 si 220
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA declaratii 200 si 220

Care sunt termenele de depunere a declaratiilor 200 si 220 in anul 2013 ?

Cu multumiri, Daniel Manciu
Cel mai recent răspuns: Daniel Manciu , utilizator 22:40, 13 Ianuarie 2013
Rectificativa (200) se depune pana la 25 mai 2013, iar estimativa(220), pana pe 15 ianuarie. Termenul pentru depunerea declaratiei estimative poate fi de 30 de zile de la momentul inceperii activitatii( de exp daca se incepe activitatea pe 8 febr, atunci se calculeaza 30 de zile de la aceasta data.
Buna seara si multumesc pentru raspuns, dar revin cu amanunte pentru a putea primi un raspuns mai clar.
Activez deja ca PFA in sistem real si nelamurirea mea se refera la termenul de depunere a declaratiei 200 pentru veniturile realizate in 2012, deci nu rectificativa si a venitului estimat pentru 2012(declaratia 220). "In piata" se vehiculeaza data de 31 martie 2013 pentru 220, in cazul in care se estimeaza o crestere a venitului cu peste 20%, in caz contrar nu este obligatorie si 25 mai 2013 pentru 200. Tot din "piata" organul fiscal solicita depunerea ambelor declaratii in acelasi timp.
Daniel Manciu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii pfa invatacel invatacel Buna ziua, dupa cateva zile de drumuri, in care primesc de la 3 administratii 3 raspunsuri diferite, pun intrebarea si aici Am infiintat un pfa in aprilie ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 trebuie depusa sau nu? sub_bass2002 sub_bass2002 Buna . Am o intreprindere individuala si nu stiu ca trebuie sa depun declaratia 220 pana la 31 ianuarie 20102 sau nu. Va rog ajutati (vezi toată discuția)
Termen d220 ardei2011 ardei2011 Am un PFA infiintat in luna mai 2012. Conform instructiunilor D220, ‐ contribuabilii care, în anul anterior, au realizat pierderi şi cei care, au ... (vezi toată discuția)