avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau vanz-cump
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau vanz-cump

Buna seara!Bunica mea,care o are ca unic copil pe mama,doreste sa-mi dea toate bunurile pe care le detine.As dori,sa stiu daca este diferenta mare tarifara intre incheierea unui act de donatie si a unui act de vanz-cump.Mama este de acord ca bunica sa-mi dea bunurile sale,eu sunt tot unic copil,deci nu ar exista riscul sa-mi atace cineva donatia.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:35, 13 Ianuarie 2013
Incheiati atunci donatie, este scutita de impozit pana la rude de grad 3 inclusiv, o faceti cu scutire de raport si o aduceti si pe mama declaranta in contractul de donatie ca este de acord si consimte la instrainarea cu titlu gratuit ce se face intre bu ica dvs si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie bunuri imobile OIL OIL sunt vaduva si am doi copii casatoriti as dori sa donez bunuri imobile unuia dintre copii, fara ca acest act sa fie atacat mai tarziu de celalalt copil, sau ... (vezi toată discuția)
Donatie imobil helena76 helena76 Bunicii vor sa doneze unui nepot imobilul,in posesia caruia sa intre dupa moartea lor.Notarul a solicitat bunicilor copie dupa certificatul de nastere si carte ... (vezi toată discuția)
Donatie irina-escu irina-escu Buna ziua Care ar fi cea mai potrivita modalitate prin care mama imi poate da un apartament? Datele sunt urmatoarele: ambii parinti traiesc si suntem 2 ... (vezi toată discuția)