avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... rejudecare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

rejudecare

la casarea cu rejudecare in parte pe fond se poate cere din nou proba cu martori, chiar daca la prima judecata pe fond au fost audiati 2 martori pe aceeasi problema? instanta de recurs a constatat ca e nevoie de rejudecare si expertiza. daca da pot aduce alt martor pentru ca primul a mintit in favoarea firmei. cand si cum solicit asta? si daca inst de recurs a cerut expertiza cine o plateste? eu nu am cerut in recurs expertiza, ci la prima judecata pe fond cind s-a respins de altfel. nu mi se pare normal sa platesc expertiza contabila ca nu eu am depus acte false. Pot sa cer trimiterea dosarului la parchet pe motiv ca in el sunt mai multe acte false? la expertiza pot sa renunt? cum ar fi mai bine sa procedez? ce se intimpla cu aceste acte false? toata apararea lor se bazeaza pe ele. se anuleaza? cine castiga?
Cel mai recent răspuns: gogu2 , utilizator 16:12, 15 Ianuarie 2013
NU puteti solicita trimiterea dosarului la Parchet, insa puteti formula plangere penala daca veti considera de cuvinta. Puteti renunta la expertiza, insa instanta va dispune efectuarea expertizei urmand ca aceasta sa fie platita de catre partea care cade in pretentii. Mai mult de atat, veti putea invedera instantei faptul ca actele existente la dosarul cauzei nu corespund realitatii, aceasta putand solicita biroului de expertiza verificarea inscrisurilor dispunand amanarea cauzei.
din decizia de casere rezulta ce proba trebuie efectuata
Multumesc. ma pot adresa parchetului Bucuresti avand in vedere ca pe plan local nu am incredere? ce inseamna cade in pretentii? dovada ca sunt false e la dosar deja. nu inteleg cum se procedeaza. ei au depus niste acte false iar eu am depus alte acte- publice de netagaduit -care dovedesc fix contrariul fata de ale lor. in urma acestei chestii instanta de recurs zice ca vrea expertiza si nu le anuleaza. mai exact: ei zic ca un lucru nu a fost fabricat la data x, eu depun copie de pe acel lucru care este public si fost distribuit in mii de exemplare la data x-scrisa pe el, si de care are cunostinta toata populatia din zona. mai dovada ca asta??
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
gogu2, utilizator
O expertiză nu va putea fi încuviinţată atunci când se doreşte lămurirea unei probleme de drept, deoarece aceasta cade în sarcina judecătorilor. ori eu consider a fi problema de drept atata timp cit dovada falsului e la dosar si intocmirea acelor falsuri chiar daca nu as avut dovada ca sunt false in sensul exempluilui anterior s-a facut cu incalcarea unei clauze din cim. deci oricum actele respective incalca cim. si nu au nici nr de inregistrare fiind intocmite ulterior concedierii si special pt proces-cred eu. puteti va rog sa imi dati un raspuns in acest sens? ce ar trebui sa fac la primul termen la rejudecare? multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs litigiu de munca ContSters269240 ContSters269240 daca la fond nimeni nu a facut referire la faptul ca eram unic intretinator, pot aduce la recurs hirtie de la financiar prin care sa demonstrez? firma nu a ... (vezi toată discuția)
Apelul peste termen znc znc In 2001, \"X\" comite o infractiune. Parti vatamate = 8; Prejudiciu total 1050 lei. In 2003 se da sentinta 3 ani cu executare (215, al 2,3 CP). \"X\" nu stie ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa casare nicole852107 nicole852107 buna ziua,in urma unui proces se succesiune/iesire din indiviziune s-a dat o sentinta gresita in privinta cotelor parti.dosarul a fost trimis spre recurs.daca ... (vezi toată discuția)