Buna ziua,
Problema pe care vreau sa v-o expun este urmatoarea:
- In anul 2009 mi s-a eliberat un titlu de proprietate pe un teren intravilan aflat in proprietatea Statului Roman, in baza legii 18/1991. Am obtinut acest titlu in urma nenumaratelor cereri de retrocedare, inregistrate inca din anul 1991, cereri prin care solicitam sa mi se restituie, prin compensatie, o suprafata de teren echivalenta cu cea luata in mod abuziv de CAP, inainte de anul 1989, intrucat pe terenul luat abuziv, sunt edificate locuinte.
- Acest teren, pe care am in prezent titlul de proprietate, a fost atribuit cu drept de folosinta, in anul 1961, in baza decretului nr. 244/1955, Cooperativei de Consum. In anul 2008, prin Hotarare de Consiliu Local, i se ridica acesteia dreptul de folosinta, atribuindu-mi-se mie titlul de proprietate, in anul 2009, asa cum am specificat mai sus.
Mentionez ca la momentul intrarii in posesie, pe acest teren erau gramezi de gunoaie si o constructie in ruina servind ca adapost pentru boschetari. Ca proprietar, am construit un zid imprejmuitor conform proiectului si autorizatiei de constructie emise de autoritati.
- In anul 2010, Cooperativa de consum contesta in instanta HCL prin care i se ridica dreptul de folosinta, iar, ca urmare a faptului ca Primaria nu s-a aparat, instanta ii admite cererea de chemare in judecata si anuleaza HCL.
- Tot in 2010, Cooperativa de consum cheama in judecata, pe fond funciar, Consiliul Local, Consiliul Judetean si pe subsemnata, cerand in instanta anularea titlului de proprietate pe care il detin, sustinand verbal, printre altele, ca pe acest teren exista o constructie care serveste drept "magazie". Eu am depus la dosar inscrisuri prin care dovedesc ca acea ruina nu este construita conform legii, dar si starea de degradare in care se afla (adeverinta eliberata de Primarie, extras de CF).
Dupa mai multe termene, instanta suspenda cauza pana la solutionarea altui proces, inregistrat pe rolul Tribunalului, in contencios administrativ, prin care Cooperativa de consum cheama in judecata Consiliul Local si Consiliul Judetean, cerand anularea titlului de proprietate. In acest proces am depus cerere de interventie.
In urma catorva termene, si acest proces se suspenda, intrucat reclamanta inregistreaza in contencios administrativ o a treia cerere de chemare in judecata a Consiliului Local, prin care cere instantei sa oblige Primarul sa recunoasca ilegalitatea facuta si sa anuleze titlul de proprietate. Si in cazul acestui proces am depus cerere de interventie.
Astfel, Tribunalul declina competenta materiala in favoarea Judecatoriei, iar aceasta din urma la urmatorul termen, declima competenta materiala in favoarea Tribunalului, ivindu-se astfel un conflict negativ de competenta intre cele doua instante. In urma acestui conflict, dosarul ajunge la Curtea de Apel, care decide judecarea cauzei de catre Judecatorie.
Nemultumita de decizia Curtii, Cooperativa de consum declara recurs, dosarul ajungand la Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti, cu prim termen in februarie 2013.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Exista vreo lege care sa-mi permita sa cer instantei repunerea pe rol a procesului prin care se anuleaza HCL si i se reda Cooperativei dreptul de folosinta, intrucat la vremea respectiva, nu am fost citati ca parte in proces, dar eu ma consider un tert vatamat? Aceasta actiune m-ar ajuta in finalizarea favorabila a celorlalte dosare?
2. Care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i urmez in toate aceste dosare, pentru a-mi pastra titlul de proprietate?
Va multumesc si astept un raspuns.