avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare titlu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare titlu

sunt parat intr-un proces care are ca obiect ANULARE TITLU DE PROPRIETATE si intervenient in alte doua procese care au aceleasi parti si acelasi obiect (anularea titlului de proprietate). Reclamantul este acelasi in toate cele trei procese si pana in anul 2008 detinea drept de folosinta pe acest teren. In anul 2008 prin HCL li se anuleaza dreptul de folosinta, iar in 2009 prin HCL mi se elibereaza acest titlu de proprietate. Mentionez ca pe acest teren nu existau constructii ridicate conform legii.
Pe rand, dosarele aflate pe rol s-au suspendat conform art. 244 cod proc civ, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a urmatorului. In ultimul dosar s-a respins cererea reclamantului, inclusiv recursul.
Intrebarea mea este cum sa procedez in continuare: -sa cer repunerea pe rol a celor doua dosare suspendate?
-sau sa cer conexarea celor doua dosare suspendate?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: mihoctrandafir , utilizator 17:01, 22 Aprilie 2014
Puteti sa solicitati repunerea pe rol a celor doua dosare si sa solicitati chiar conexarea lor, daca sunt intrunite conditiile impuse de legiuitor pentru conexare!
chiar daca intr-unul din dosare sunt doar intervenient in nume propriu? Se poate solicita in aceeasi cerere atat repunerea pe rol cat si conexarea lor?
Da, se poate solicita repunerea si in calitate de intervenient, daca a disparut motivul suspendarii; cererea de conexare se va face dupa repunerea dosarelor pe rolul instantelor, solicitand conexarea ultimului dosar inregistrat la primul dosar inregistrat! (dosarele sunt la aceiasi instanta!?).
da, dosarele sunt la aceeasi instanta, va multumesc pentru raspunsul prompt
cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare titlu de proprietate ContSters277278 ContSters277278 Buna ziua, Problema pe care vreau sa v-o expun este urmatoarea: - In anul 2009 mi s-a eliberat un titlu de proprietate pe un teren intravilan aflat in ... (vezi toată discuția)
Cod civil repunere pe rol otto2007 otto2007 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Pot cere instantei ca un proces suspendat sa ramana suspendat pana la solutionarea unui alt proces avand aceleasi ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar ancut75 ancut75 Buna seara, Ma puteti ajuta oare? Pe rolul judecatoriei Cornetu exista un proces de partaj judiciar care este suspendat cf art.244 ali.1 pct.1 din ... (vezi toată discuția)