avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stagiu de cotizare in alta tara. se acorda concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stagiu de cotizare in alta tara. se acorda concediu de crestere a copilului la intoarcerea in Romania?

daca dovedesc ca am muncit legal in alta tara non UE, se ia in considerare ca am fost angajata daca la intoarcerea in Romania raman insarcinata? am dreptul de concediu de maternitate, concediu de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: ursuletemail , utilizator 21:16, 14 Ianuarie 2013
Buna ziua!
Daca aveti continuitate in munca, 12 luni lucrate continuu (anterior nasterii copilului) iar la nasterea copilului veti fi angajata in Rromania, veti avea toate drepturile legale aplicabile angajatilor din tara. :)
multumesc! sa inteleg ca daca exista o perioada de cateva luni de intrerupere, imi pierd toate drepturile?
Daca aveti intrerupere cateva luni , atunci exista posibilitatea de a nu beneficia de indemnziatia pentru CCC. Insa:

Art. 4 din OUG nr.111/2010 dispune:
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un
număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
......
Multumesc tare frumos! Mi-ati fost de real ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere vechime Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua Daca un angajat are o intrerupere de 5 zile fata de fostul loc de munca, mai poate beneficia de indemnziatie crestere copil? Practic acea persoana a ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate angella67 angella67 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ,daca am fost angajata cu contract de munca 16 luni,dupa care am intrat in somaj 6 luni,care a incetat la 30.06.2014 si voi fi ... (vezi toată discuția)
Gravide nyikon_17 nyikon_17 Buna ziua, sotia mea nu a lucrat in ultimele 12 luni si deja e gravida in luna a 5-a, in scimb eu in ultimele 12 luni am o intrerupere de maxim 2 saptamani. ... (vezi toată discuția)