avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

Buna seara. Am si eu cateva nelamuriri si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde.De curand am aflat ca sunt insarcinata,voi naste in septembrie,anul acesta si sunt studenta in anul I in cadrul Universitatii Bucuresti,cursuri la zi si as vrea sa stiu daca voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Isabela21 , utilizator 14:24, 14 Ianuarie 2013
Da, veti beneficia de indemnizatia de crestere a copilului de 600 lei si copilul va beneficia de alocatia de 200 lei, adica in total 800 lei. Singura conditie este sa fiti studenta si cand nasteti copilul
1. Daca veti naste in septembrie 2013 cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC), sunt lunile din perioada octombrie 2012 - septembrie 2013.

2. Daca frecventati cursurile de zi de la 01.10.2012, fara intrerupere, puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Va multumesc pentru raspuns.Da,voi continua studiul si voi merge la facultate si cand voi avea copilul. Insa, unde pot sa aflu ce acte imi trebuiesc,unde se depun si pana cand?daca sunteti draguti, ca mi s-a spus sa ma interesez din timp.Multumesc!
Si inca o intrebare: trebuie sa fiu casatorita pt a primii aceasta indemnizatie?
1. - Nu trebuie sa fiti neaparat casatorita.
- Dar daca pe certificatul de nastere este trecut si tatal copilului si acesta indeplineste si el conditiile pentru a beneficia de CCC atunci trebuie sa intre si el cel putin o luna in CCC.
- Daca tatal nu doreste sa intre in CCC atunci vi se reduce CCC cu o luna.

2. - Cererea si actele anexate le depuneti la Primarie (de aici luati cererea tip si alte documente tipizate).
- Deoarece, ca studenta, nu puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) veti beneficia de indemnizatie pentrui CCC incepand cu data nasterii copilului.
- Pentru aceasta trebuie sa depuneti actele la Primarie in cel mult 60 de zile lucratoare de la data nasterii copilului.

3. Actele necesare sunt urmatoarele:

- cererea tip (luata de la Primarie) completata de dvs.
- copia actului de identitate al dvs. si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de catre persoana care primeste documentele;
- adeverinţa eliberatã de instituţia de învãţãmânt, care sã ateste frecventarea cursurilor fãrã întrerupere, pânã la data solicitãrii acesteia.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului mecy mecy buna ziua!am 21 ani si incep anul 2 la o facultate acreditata,forma de invatamant:zi,si as dori sa stiu daca as putea sa beneficiez de indemnizatia de 600lei ... (vezi toată discuția)
Indemnizație pentru mamă studentă. Elenaioana18 Elenaioana18 Sunt studentă în anul 3 de facultate, cu învățământ la zi, urmând să îmi dau licența pe 3 iulie. În luna septembrie, cam în jurul datei de 20, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil studenta si angajata ciobalex ciobalex Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: am nascut pe 14 iulie 2014. Am fost studenta la cursuri de zi frecventate fara intrerupere pana in iunie 2014, cand ... (vezi toată discuția)