avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia este constitutionala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia este constitutionala?

buna ziua
sint farmacista ,absolventa din oct 2012.am fost ,,agatata,, din anul al ii lea de facultate cu un asa zis contract de ,,formare profesionala,,de catre patronii de unde lucrez deja de peste zece ani.
contractul,formulat in modalitate dupa noul cod al muncii,ca si cel vechi instituie :
obligatia angajatorului de a plati ,,cursantei,,(fara a se mentiona sumele),ptr facultate,obligatia de a-i plati angajatei darile,...si de a o incadra la terminare cu noua functie
obligatia cursantei este de a termina si de a ramane pe noul post 3 ani,a lucra in favoarea angajatorului
problema este
angajatorul incadreaza cu un salariu brut si net fff mic
solicita angajata la munca ,,peste 40 ore saptamanal,, la munca de noapte
lipsa zilelor libere,chiar si cele stabilite prin lege,a repaosului saptamanal,a concediului (pe anul 2012 nu s-a luat nici acum),nu motiveaza angajata sub nici o forma
angajata doreste sa-si dea demisia sa poata lucra in conditii umane.

ce poate sa faca !!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:43, 14 Ianuarie 2013
Poate sa demisioneze fara preaviz daca angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca (art.81 alin.8 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

,,cu ochii in soare,, blonda00 blonda00 buna ziua sint farmacista,din oct 2012la o farmacie ,,privata,,.pina in octombrie am fost asistenta de farmacie.patru ani din cinci, de facultate(am ... (vezi toată discuția)
Lezarea demnitatii profesionale blonda00 blonda00 buna ziua sint farmacista,din oct 2012la o farmacie ,,privata,,.pina in octombrie am fost asistenta de farmacie.patru ani din cinci, de facultate(am ... (vezi toată discuția)
Demisie mosu1907 mosu1907 Buna ziua! O prietena, a lucrat la firma X din orasul X. In anul 2011 a intrat in concediu de crestere a copilului pana in 2013. In 2012 patronul firmei X ... (vezi toată discuția)