Ca angajator ce cai pot urma sa imi pot recupera banii platiti pe concediul de maternitate si nerecuperati inca de la CAS, au trecut deja 2 ani si 2 luni. multumesc
va rog imi puteti detalia putin... sau o trimitere la lege
contabila noastra spune in continuare ca trebuie sa asteptam...ea a depus dosarul la sanatate la limita celor 90 de zile si sa asteptam si atat....nu prea imi mai vine sa o cred
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 40.
(1) Indemnizaţiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, în termen de 90 de zile de la data de la care beneficiarul era în drept sã le solicite. (alineat modificat prin art. I pct. 10 din O.U.G. nr. 36/2010, în vigoare de la 26 aprilie 2010)
(2) Cuantumul indemnizaţiilor solicitate potrivit alin. (1) se achitã la nivelul cuvenit în perioada prevãzutã în certificatul medical.
2. - Asadar daca s-au depus documentele justificative la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) in termenul celor 90 de zile prevazute in lege atunci sunteti indreptatit sa primiti banii.
- Luati legatura cu CJAS si solicitati banii cuveniti.