avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ca angajator cum pot recupera bani pe concediu pre si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ca angajator cum pot recupera bani pe concediu pre si postnatal de la sanatate?

Ca angajator ce cai pot urma sa imi pot recupera banii platiti pe concediul de maternitate si nerecuperati inca de la CAS, au trecut deja 2 ani si 2 luni. multumesc
Cel mai recent răspuns: aliemi , utilizator 20:16, 14 Ianuarie 2013
Din pacate nu cred ca va mai puteti recupera dupa 2 ani. Termenul maxim era de 90 zile.
va rog imi puteti detalia putin... sau o trimitere la lege
contabila noastra spune in continuare ca trebuie sa asteptam...ea a depus dosarul la sanatate la limita celor 90 de zile si sa asteptam si atat....nu prea imi mai vine sa o cred
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 40.
(1) Indemnizaţiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, în termen de 90 de zile de la data de la care beneficiarul era în drept sã le solicite.
(alineat modificat prin art. I pct. 10 din O.U.G. nr. 36/2010, în vigoare de la 26 aprilie 2010)
(2) Cuantumul indemnizaţiilor solicitate potrivit alin. (1) se achitã la nivelul cuvenit în perioada prevãzutã în certificatul medical.

2. - Asadar daca s-au depus documentele justificative la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) in termenul celor 90 de zile prevazute in lege atunci sunteti indreptatit sa primiti banii.
- Luati legatura cu CJAS si solicitati banii cuveniti.
MULTUMESC FRUMOS PT RASPUNSURI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sume nerecuperate de la fnuass miruna82 miruna82 In perioada aprilie 2011- martie 2012 au fost depuse un numar de 9 cereri de restituire sume de recuperat pentru concedii medicale de la FNUASS.. pentru nici o ... (vezi toată discuția)
Concediu medical inca din prima zi dupa incheierea concediului pentru ingrijire copil pana la 2 ani NicoletaAbalasei NicoletaAbalasei Buna ziua, Sunt o mamica care incepand cu data de 29 sept ar trebui sa incep activitatea la locul de munca.pe 28 sept fetita mea implineste 2 ani.Nu am reusit ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume de la fnuass - oug nr. 36/2010 tamina tamina Buna ziua, dragi colegi de forum.. Va prezint adresa pe care am trimis-o CNAS privind termenul de prescriptie al indemnizatiilor platite de angajator si ... (vezi toată discuția)