avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amenda ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amenda ANAF

Buna ziua !
Am si eu o intrebare, am avut ceva probleme cu a mea contabila , a fost plecata din tara din motive obiective (de sanatate) si nu s-a putut ocupa de contabilitatea firmei ( nu numai a mea) si nu au fost depuse declaratiile 100 , 102 etc. Cand am aflat am fost si am depus declaratiile , cu intarziere e adevarat , dupa ce am depus declaratiile am primit la sediu proces verbal ,cu amenda pt ca nu am depus la timp declaratiile .Amenda trebuie platita ? sau nu mai este valibila ? Se poate contesta ? Data de primire a PV este dupa cea a depunerii declaratiilor .
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 11:35, 14 Ianuarie 2013
Sfatul meu este sa formulati plangere contraventionala si sa solicitati exonerarea de la plata amenzii avand in vedere ca ati depus intre timp declaratiile. Alta solutie nu aveti, in opinia mea, decat sa achitati amenda
Daca mai aveti timp, puteti face plangere impotriva procesului verbal de contraventie. Plangerea se depune la judecatorie in termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal de contraventie.
In plangere solicitati inlocuirea amenzii cu " avertisment".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv de contraventie Mihaelatm Mihaelatm Pentru contestarea unui pv de contraventie , cum trebuie procedat ?: 1) se achita pv si se depune contestatia? sau 2) se achita pv in urma depunerii ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala remus388 remus388 1.Daca achit in termen de 48 ore jumatate din amenda prevazuta in pv , mai pot sa contest pv.? 2.Daca il contest si nu depun la dosar dovada de achitare a ... (vezi toată discuția)
Proces verbal sanctionare afom ploiesti oliterm oliterm Buna ziua. Am primit un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor pe societate, prin care suntem amendati pentru nedepunerea la termen a ... (vezi toată discuția)