avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită debitorul executat silit poate asista la licitatia ...
Discuție deschisă în Executare silită

debitorul executat silit poate asista la licitatia imobilului executat?

Buna ziua,

Voi participa la o licitatie pentru un imobil executat silit.

Debitorul poate asista la licitatie? Are vreun drept in acest sens?

Intreb pentru ca am o oarecare constrangere in a vorbi de funie in casa spanzuratului 1, si 2, in cazul acestei licitatii proprietarii sunt de o anumita etnie, in bloc au cam amenintat cu moartea pe oricine ar vrea sa participe la licitatie... In concluzie... nu mi-as prea dori sa stau in aceeasi camera cu ei.

Multumesc.
Buna ziua,


Evident ca au dreptul sa fie prezenti la licitatie, doar este vorba de vanzarea unui bun care le apartine .
evident??... de ce?

Eu as spune ca evident nu au dreptul sa fie prezenti... Intimidarea nu mai este incriminata la noi in tara?

Are vreun rol debitorul in cadrul licitatiei? Are posibilitatea legala de a influenta rezultatul acestei licitatii? Un mare NU la aceste doua intrebari!

De ce ar trebui sa facem un circ total gratuit?

Eu, ca si PARTICIPANT la acea licitatie, nu doresc sa ASISTE debitorul. Pot cere sa nu fie lasat sa intre in incinta biroului executorului judecatoresc?

Daca se pot oferi pareri avizare, bazate pe cazuri concrete si eventual articole de lege, v-as fi recunoscator.

Va multumesc.
Spre deosebire de dumneavoastra, debitorul are un drept de proprietate . Acel drept e protejat de lege, este un drept constitutional . Il aveti si dumneavoastra pentru bunurile pe care le detineti in prezent. N-ar fi rau sa va puneti si in situatia debitorului, nu se stie in viata cand ajungem in astfel de situatii.

Sincer, v-as sugera sa nu licitati intr-o astfel de situatie.Oamenii sunt disperati, si la disperare faci gesturi disperate.
Daca sunteti amenintat, puteti face plangere penala. Aveti depretul asta. Nu aveti niciun drept sa cereti ca debitorul sa nu fie prezent. Este dreptul lui sa fie prezent.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz anda30 anda30 Buna ziua. De aprox. 4 luni sunt urmarita zilnic de niste agenti sub acoperire, spioni prosti as zice, in sensul ca ei se lasa deconspirati, imi arunca priviri ... (vezi toată discuția)
Asa zisa „sfidare”politai comunitar, claemi claemi [/i]Buna Ziua si va rog,daca puteti sa-mi spuneti si mie in ce lege este prevazuta asemenea aberatie.(adica daca nu vb.cu cineva este sfidare???Pericol ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil ipotecat naroty naroty sunt debitor ipotecar intr-un contract bancar. suntem la a 2-a licitatie. pretul s-a micsorat cu 25%. intrebare: pot participa pentru a-mi rascumpara ... (vezi toată discuția)