avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz

Buna ziua. De aprox. 4 luni sunt urmarita zilnic de niste agenti sub acoperire, spioni prosti as zice, in sensul ca ei se lasa deconspirati, imi arunca priviri amenintatoare, fac pasi in spatele meu. As avea 2 intrebari: este constitutional a hartui pe cineva in acest fel si de atata timp? (A monitoriza permanent, a da de inteles ca esti spion?)
A doua intrebare este, eu am vreun drept de aparare in acest caz? M-am gandit sa depun plangere la politie, dar cum demonstrez?Vor zice ca sunt nebuna, asta si vor de fapt, intimidare, presiune psihologica.De ce? Am dreptul si eu sa aflu?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:59, 17 Februarie 2010
Din nefericire , in Romania , hartuirea nu este incriminata . In schimb puteti face sesizare la Politie, semnaland acest aspect.
~ Conținut șters la cerere ~
Ati avut curiozitatea sa-i abordati, sa vedeti de ce fac toate astea, cine sunt, pentru cine lucreaza?
Urmati sfatul lui @flipi.
Interesanta si suspecta incadrarea dvs asupra persoanelor care le-ti constat prezenta
Daca tot va hazardati in aprecieri si incadrari fapte,cum sustineti si cum probati in conditiile legii actiunea de hartuire ?
Daca interesul mentionat de dvs este real,aveti N posibilitati teoretic si practic in care sa va puteti proba legal afirmatiile referitoare la eventualii urmaritori,referitor la calitatea acestora ,ar fi de preferat sa acordati dreptul autoritatilor sa se pronunte
Constitutional ,exista vreo prevedere in vigoare care interzice urmarirea de catre agenti sub acoperire,spioni prosti ?
Daca,apreciati ca activitatea dvs nu are conotatii care sa intereseze respectivele structuri la care faceti trimitere,pentru lamurirea suspiciunilor si aflarea adevarului,detineti drepturi constitutional garantate care va permit o serie de demersuri catre autoritatile in drept sa cerceteze si sa solutioneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia Antonia01 Antonia01 Cum pot acuza pe cineva care face afirmatii acuzatoare si neadevarate la persoana mea, in conditiile in care i-am sugerat respectivului sa faca plangere pt ... (vezi toată discuția)
Hãrþuire ºi intimidare reclamant ºi martor în proces penal AdrianMG AdrianMG Bună Ziua! Am o întrebare: Cu ceva timp în urmă, un vecin din blocul de locuinţe în care locuiesc a ameninţat-o pe mama mea cu moartea, apoi pe toţi ... (vezi toată discuția)
Ce calitate am eu -martor sau faptuitor? ContSters362885 ContSters362885 O femeie nebuna a facut o plangere impotriva mea de hartuire, nu stiu ce a scris in ea, chiar sunt curioasa. E o interlopa pe care eu am descoperit-o si acum ... (vezi toată discuția)