avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatia de a face - modificare documentatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatia de a face - modificare documentatie cadastrala

Buna ziua. Situatia este urmatoarea:
la data de 10.05.2007 G.I. vinde sotilor M.T. si M.M. suprafata de 5000 m.p. din T.P. XXX din 1999. din sola 7 parcela 68/11.
La data de 29.01.2008 numita T.L. obtine in urma partajului succesoral suprafata de 5240 de pe T.P. YYY din 1994 din sola 7 parcela 68/10.
Problema este ca in planul cadastral datorita identificarii gresite a vecinilor din contractul de vanzare, suprafata de 5000 m.p. apare delimitata acolo unde are T.L. adica sola 7 parcela 68/10.
Cadastristul a spus ca poate face modificarile necesare doar in urma unei declaratii de la M.T., care sa confirme eroarea, insa acesta nu vrea sa se prezinte la oficiul de cadastru.
Este posibil sa solicit obligarea lui M.T. sa se prezinte la cadastru sau notariat si sa dea o declaratie in sensul aratat mai sus sau trebuie neaparat sa cer anularea contractului sau de vanzare?
Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 21:50, 9 Februarie 2009
Declaratia respetiva trebuie sa fie data in fata unui notar public.
Recomandabil ar fi, desigur, solutionarea pe cale amiabila a problemei, in sensul convingerii lui M.T. sa dea aceasta declaratie. In caz contrar aveti desigur posibilitatea de a o chema in judecata pe M.T. in vederea obtinerii acestei declaratii.
Rezilierea contractului are sens doar daca, urmare a modificarii amplasamentului, terenul pe care l-ati cumparat nu va mai satisface.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor descifrare acte teren alexandrer alexandrer Buna seara! Voiam sa cumparam un teren, am fost, am vazut si ne-am pus de acord. In seara aceasta am primit de la notar o varianta a promisiunii bilaterale ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
Schita cadastrala modificata XYU XYU In cazul modificarii schitei cadastrale la solicitarea vanzatorului, in vederea incheierii CVC pentru o suprafata mai mica decat cea promisa, se poate recupera ... (vezi toată discuția)