avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citire apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citire apometre

Buna ziua. In blocul in care locuiesc se face o asa numita autocitire a apometrelor. Luna trecuta am omis sa citsc contoarele de apa si sa transmit datele administratorului. Am fost penalizat cu cate 6 m.cubi de apa calda-rece. Este legal cum a procedat administratorul, cu avizul presedintelui ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:40, 14 Ianuarie 2013
Daca in cauza este vorba despre o singura luna de omisiune comunicare index consum,metoda aplicata de reprezentantii asociatiei de proprietari constituie abuz
Legal ,fie era necesar sa comunice la cutia postala necesitatea comunicarii index consum fie eventual putea sa ia in evidenta consum luna anterioara urmand a dispune eventuale regularizari ulterior
Aveti dreptul ,in temeiul disp art 12 A c si d din HG nr 1588/2007
sa contestati valorile impuse in lista de plata in termen de 10 zile de la afisarea aceteia Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Buna ziua!
Cum adica ati fost penalizata?
Mi s-a intamplat si mie sa nu fiu acasa cand trebuia sa dau indexurile si mi-a trecut adiministratorul 2 valori (intr-adevar, mai mari decat ce aveam eu de obicei) - ca doar trebuia sa treaca ceva si la mine in tabel - dar luna urmatoare am dus indexurile corecte si s-a reglat. Adica intr-o luna am platit 6 mc si urmatoarea nu am mai platit nici unul.....
Nu asa s-a intamplat si la d-voastra?
Avea doua variante administratorul, fie sa nu va treaca nimic si sa treaca indexurile lunii trecute deci 0 mc la plata, fie sa treaca 2-3 mc de fiecare apometru, iar luna viitoare cand duceti indexurile citite sa regleze. Nu cred ca v-a "penalizat" ca nu ati citit daca a trecut 6 mc, daca trecea 0 mc se numea "premiere"?
La mine in bloc fiecare proprietar transmite indexul lunar la administrator. Firma de furnizare apa citeste contorul de la intrare in bloc si apoi se compara suma contoarelor din apartamente cu debitul inregistrat de contorul de la intrarea in bloc. In ficare luna sunt diferente semnificative, care se repartizeaza pe fiecare apartament in functie de membri familiei. Cei care nu au contor in apartament sunt taxati la pausal.
Din pacate, NU. acei 6+6 mc. au fost scazuti din pierderile avute per total, bloc. Eu platind cei 3+2 mc. consumati, real. si inca 6+6mc !

Alte discuții în legătură

Mi s-a stabilit un consum foarte mare de apă la baie (peste 400 mc). Într-adevăr am o defecțiune încă neremediată, dar chiar și-așa consumul mi se pare enorm. mă puteți sfătui ce să fac? Abby_Aimee Abby_Aimee A reiesit ca am un consum lunar foarte mare la apa rece la baie, este vorba de 400 si ceva de mc, un consum imens. Am, intr-adevar, o scurgere la apa rece pe ... (vezi toată discuția)
Citire index apometre sutanu sutanu Concret: pe scara mea sunt montate contoare individuale pt apa in fiecare apartament cat si contor individual la nivel de scara. Administratorul asociatiei ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pentru apa rece inregistrata de contorul stricat alina_valentina alina_valentina Buna seara, In luna Noiembrie 2012 m-am mutat din apartamentul in care locuiam deoarece m-am mutat intr-o casa noua. Pe perioada in care nu am locuit ... (vezi toată discuția)