avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citire index apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citire index apometre

Concret: pe scara mea sunt montate contoare individuale pt apa in fiecare apartament cat si contor individual la nivel de scara.
Administratorul asociatiei de proprietari refuza insa sa citeasca contoarele individuale si adauga in fiecare luna pe langa consumul raportat si pierderi considerabile de apa.

Ce se poate face in aceasta situatie pentru a obliga administratorul sa citeasca lunar contoarele individuale ?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 21:24, 12 Mai 2016
Preluarea indexului lunar consum utilitati este problema care se dispune de catre reprezentantii asociatiei de proprietari
Fie este preluat indexul lunar de catre reprezentantul asociatiei prin citire individuala,fie proprietarii comunica la data stabilita prin fluturas indexul consum lunar
Nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige exclusiv administratorul de imobil sa se ocupe de preluarea indexurilor individuale consum lunar utilitati
Discutati cu reprezentantul legal al asociatiei si analizati varianta optima
Este dificil ca 1 singura persoana intr-o singura zi sa poata prelua 100-200 indexuri consum ,mai ales datorita programelor diferite de activitate ale proprietarilo,unii sunt pensionari sunt la domiciliu,altii presteaza servicii cu diferite programe de lucru
administratorul nu poate sa fie obligat sa citeasca: se poate negocia.
De regula, se merge pe autocitire.
Ca cineva, in cazul de fata administratorul, sa citeasca contoarele de apa, aceasta e o activitate distincta care se plateste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citire apometre Matyas Matyas Buna ziua. In blocul in care locuiesc se face o asa numita autocitire a apometrelor. Luna trecuta am omis sa citsc contoarele de apa si sa transmit datele ... (vezi toată discuția)
Mi s-a stabilit un consum foarte mare de apă la baie (peste 400 mc). Într-adevăr am o defecțiune încă neremediată, dar chiar și-așa consumul mi se pare enorm. mă puteți sfătui ce să fac? Abby_Aimee Abby_Aimee A reiesit ca am un consum lunar foarte mare la apa rece la baie, este vorba de 400 si ceva de mc, un consum imens. Am, intr-adevar, o scurgere la apa rece pe ... (vezi toată discuția)
Ce act normativ reglementeaza facturarea apei in sistem pausal Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna care este actul normativ care reglementeaza calcularea consumului de apa, in cadrul asociatiilor ... (vezi toată discuția)