avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie - se poate acorda in concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie - se poate acorda in concediu prenatal?

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi spuneti daca pot primi stimulent de insertie in perioada cat sunt in concediu prenatal.
Daca da, pana cand? Pana la nastere sau pe toata durata concediului de maternitate (126 zile)?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: geaninaa114 , utilizator 16:17, 14 Ianuarie 2013
Stimulentul de insertie se acorda numai daca intrerupeti concediul de crestere copil pentru a va intoarce la lucru. De aceea se si numeste stimulent. Statul doreste sa stimuleze mamicile sa se intoarca mai devreme la lucru.
In timpul concediului de maternitate de 126 de zile (prenatal + postnatal) aveti contractul de munca suspendat, deci nu lucrati.
Nu se poate acorda stimulent de insertie inainte de nastere, si nici daca mama nu revine efectv la locul de munca, si nici in concediu medical!
Stimulentul are la baza dorinta statului de a stimula / premia mamele sa revina la lucru dupa nastere, cat mai repede, dar nu are rolul sa oblige femeile insarcinate sa nu respecte concediile medicale pentru a primi niste bani.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal + concediu lauzie Minodora_Vlad Minodora_Vlad Buna seara...sunt insarcinata si data probabila a nasterii este pe 21 martie si as vrea sa intru de acum in concediu prenatal...ma intereseaza sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal YONYA YONYA Buna ziua,angajatorul doreste sa intru in concediu prenatal deoarece nu-mi mai pot indeplini toate sarcinile dinnainte (ridicatul marfii si expunerea ei) ce ... (vezi toată discuția)