avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand pot iesi la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand pot iesi la pensie?

nascuta la 05.03 1955,cu ovechime de 11ani si patru luni,pensie de gradul 3 din 1997 ,am trei copii si am lucrat si ca administrator de asociatie locatari 10 ani fara carte de munca,dar am platit doar impozit pe venit?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:05, 14 Ianuarie 2013
Sunteti deja pemsionara. Trecerea la pensia limita de varsta se face din oficiu, atunci cand veti implini 60 ani (martie 2015).

Legea nr.263/2010:
ART. 82
(1) La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1) se acordă, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.
(3) Indemnizaţia pentru însoţitor prevăzută la art. 77 se menţine şi pe durata acordării pensiei pentru limită de vârstă.

da, pensionar invaliditate grad 3 ,este suficienta vechimea de 11,3 ani pentru pesie la limta varsta?
Pensia de invaliditate este stagiu asimilat si intra in calculul pensiei de limita de varsta.

Total stagiu de cogtizare, v-a fi:11,3 ani + stagiu asimilat(anii in care ati beneficiat de pensie de invaliditate).

De la pensie de invalditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata ondina_onutz ondina_onutz Buna seara, Cand poate iesi la pensie anticipata un barbat , nascut in decembrie 1951 care are stagiu de cotizare de 29 de ani,o luna si 21 de zile din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua pensionat gr.3 , an 2015,vechime 31 ani și 6 luni, ... danute danute Bună ziua pensionat gr.3 , an 2015,vechime 31 ani și 6 luni, lucrez conform legii 4h am acumulat încă 6 ani 8 luni,din 2022 - 1an și 5 luni încadrat în ... (vezi toată discuția)
Pensie ionelzan ionelzan am fost pensionar de invaliditate gr.II,din anul 2002, cf.deciziei am un stagiu de cotizare realizat de 37 ani si 7 luni, d.c. 10 ani in gr,II ,n.in 1949 luna ... (vezi toată discuția)