avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pensionar-contributie la asigurari sociale de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pensionar-contributie la asigurari sociale de sanatate

Va rog, o clarificare a urmatoarei situatii:
- un pensionar cu pensia de 640lei care are un PF(activitate de comert cu amanuntul) are obligativitatea de a mai plati contributia de asigurari sociale de sanatate?

Va multumesc.


Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:02, 14 Ianuarie 2013
Conform art.257 alin.(3)din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii,contributia
de asigurari sociale de sanatate se calculeaza si asupra veniturilor impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit,chiar daca sunteti pensionar cu venituri din pensii mai mici de 740 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar inregistrat pfa - care sunt contributiile obligatorii? stelach stelach Buna ziua, un pensionar, care este inregistrat ca persoana fizica autorizata, ce obligatii fiscale are,are obligatia incheierii unui contract de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Pensionar cu conventie civila irinuka2005 irinuka2005 Un pensionar este administrator al unei asociatii de proprietari angajat in baza unei conventii civile si realizeaza venituri de natura salariala(este ... (vezi toată discuția)
Retinerea cass din pensie A183 A183 Buna ziua, Tatal me are 60 de ani este pensionar, dar lucreaza incontinuare la o societate privata. Este normal sa plateasca de 2 ori contributia catre ... (vezi toată discuția)