avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Victima talharie? Urgent!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Victima talharie? Urgent!

Buna seara! Am si eu o problema, si sper sa primesc un sfat ceva.... Sunt angajata la un amanet de 1 luna, si acum patru zile a venit un baiat cu un lantz precizand ca este de aur, mie mi-a tinut la solutia respectiva si i-am dat suma de 3000 lei... ieri a venit aceeasi persoana cu un lant identic si i-am dat 3600 lei.La aprox 2 minute dupa ce a plecat m-au anuntat colegele de la celalalte amaneturi ( firma are 3 puncte de lucru) ca umbla unul cu un lant care nu este de aur. Am sunat la politie, am fost sa depun plangere, si am aflat ca si datele erau false. Sefii sunt plecati din tara, vin peste o saptamana...In cazul acesta, daca nu-l gasesc pe indivit o sa fiu obligata sa platesc eu suma de 6600 RON???? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters277398 , utilizator 18:23, 18 Ianuarie 2013
Nu este obligatorie sa se formuleze plangere penala ...se poate angaja raspunderea patrimoniala a salariatului ..
Aşa este, freelis, însă a fost săvâşită o infracţiune, iar organele judiciare ar trebui sesizate despre acest lucru , pentru a se identifica făptuitorul şi a se angaja răspunderea penală a făptuitorului.
Până la urmă chiar dacă este angajată răspunderea patrimonială, salariata tot trebuie şi ea să-şi recupereze banii, fiindcă cert va dori acest lucru.
Intr-adevar , sunt doua aspecte :
- recuperarea prejudiciului de catre angajator

- recuperarea prejudiciului de catre salariata respectiva de la cei care au savarsit acea fapta .. insa asa cum a spus - au dat date false - , cred ca va fi greu de obtinut
si daca a fost surprins pe camerele video si politia a luat inregistrarile sunt sanse sa il gaseasca? si daca da, stie cineva in cat timp?.... Pentru ca oricum nu stiu cat timp voi mai sta in firma, pentru ca nu mai sunt in stare sa mai fac nici un contract, oricat de mica ar fii valoarea acestuia :(
Da, sunt sanse sa-i gaseasca .. insa va trebui sa insistati la Politie pentru a se solutiona plangerea dvs ...

Alte discuții în legătură

Urgent! allyynnutza allyynnutza Buna ziua. Am o mica problema si as dori sa ma lamureasca cineva, cat de putin, cu privire la acest asptect. Lucrez la o casa de schimb valutar si amanet, ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva fostului angajator eliza84 eliza84 buna ziua! astazi a venit un inspector de munca la mine la servici, mi a prezentat un dosar cu o plangere a fostului angajator impotriva mea. In acel dosar se ... (vezi toată discuția)
Citatie proces parte vatamat-talharie elenakla elenakla Buna ziua, am si eu o mica problema: am fost atacata usor de un cetatean rrom si mi s-a furat lantul de aur de la gat acum vreo luna, am sunat la serviciul ... (vezi toată discuția)