avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract pe perioada determinata Vs Concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract pe perioada determinata Vs Concediu de maternitate

Buna ziua,
Am si eu o problema care ma framanta in ultima perioada. M-am angajat la actualul loc de munca in martie 2012. In august am ramas in sarcinata si acum am 25 de saptamani de sarcina. Cand m-am angajat mi s-a facut contract de munca pe perioada determinata (respectiv un an de zile) Evident ca imi va expira contractul anul acesta peste cateva luni respectiv in luna martie 2013. Eu ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii aprilie- inceputul lunii mai.Cand e mai bine sa intru in concediu pre natal ( sa iau o parte din cele 126 de zile)? Inainte sa imi expire contractul sau sa mai raman cat o sa pot ca sa "ii fortez" astfel sa mi-l prelungeasca? Care e procedura de urmat?Sau ei sunt obligati in vreun fel sa mi-l prelungeasca pentru ca altfel nu imi pot plati zilele de concediu prenatal si postnatal?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:45, 28 Februarie 2013
1. Raspunsul la prima intrebare trebuie sa il dea angajatorul, numai el stie ce are de gand sa faca.

2. - Nu e nevoie sa faceti cerere sa va aprobe concediul de maternitate.
- Pentru concediul de maternitate veti aduce angajatorului numai certificatele medicale lunare emise de medic.

3. Dvs. aveti obligatia sa anuntati in scris pe angajator ca sunteti gravida si sa dovediti asta printr-o adeverinta eliberata de medicul de familie.
Buna ziua,
As mai avea si eu o nedumerire....de la 1 aprilie o sa intru in concediu prenatal, urmand sa nasc la sfarsitul lunii aprilie, Ce sa va intampla cu cei 85% pe care ar trebui sa-i primesc pe perioada celor 126 de zile? Or sa-mi intre pe cardul de salariu ca si pana acum la data salariului?Practic acum pe 22 martie o sa iau ultimul salariu conform muncii prestate, dar dupa aceea cand mai iau urmatorii bani?
Multumesc frumos !
O zi buna!
1. Angajatorul calculeaza indemnizatia pentru concediul de maternitate si ar trebui sa o vireze in cont asa cum facea si cu drepturile de salariu.

2. Intrebati pe angajator cum are de gand sa procedeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca determinat ramona18121984 ramona18121984 buna.am o nelamurire,daca cineva ma poate ajuta.lucrez cu contract determinat pe 6 luni.sunt insarcinata in saptamana 12 si tocmai ce mi s-a prelungit ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? gabitzaa gabitzaa Buna ziua! daca am fost angajata la o societate de la 01.08.2011 iar de la 30 ian.2012 sunt in somaj timp de 6 luni, ar trebui sa nasc in septembrie, pot ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata si ccc mihaela2014 mihaela2014 Buna ziua, Sunt angajata din 12.11.2012 si am contract pe perioada determ pana in martie 2014. am ramas insarcinata in luna iunie si ar trebui sa nasc la sf ... (vezi toată discuția)