avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită obligatia executorului?
Discuție deschisă în Executare silită

obligatia executorului?

Buna seara. sant angajst la o firma salarul primesc pe card.
Am proprire pentru intretinere copii suma de 1230 ron am primit salar 750 , banca oprit tot salarul. cand am mars la banca mi a spus ca nu am primit titlu de executoriu de la executor?
Avea obligatia executorul sa trimite titlu de executor. sau nu sa fiu chemat la judecatoria ?
Acuma nu pot sa scot nic un leu si am datoria si la alta banca (are dreptu executorul sa opreasca toate salariu) sau a crezut ca am asa mare salar ca acopera suma 1230 lei. sar putea pentru ca in oras asa se vorbeste ca avem salar 2500 lei pe luna. este o minciuna.
Ce am de facut daca nu mi anuntat executorul , pot sa fac contestatia la judecatoria?
Intrebarea sotiei mele sant . Cand primeste bani asta retinut in mina? cand va fi toate summa retinuta? sau in ficare luna ca va fi retinut.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:51, 15 Ianuarie 2013
Executorul judecatoresc nu detine obligatia sa comunice debitorului titlu executoriu care este actul in baza caruia se executa procedura de executare silita
Executorul judecatoresc detine obligatia ca in procedura de executare silita sa intocmeasca somatie pe care sa o comunice debitorului
In mod legal nu se poate dispune retinerea decat in cuantum de 1/3 din salariu
Verificati in mod responsabil corespondenta,contactati bej,eventual formulati contestatie la executare
Nu am inteles, va retine din salariu pt pensie si restul va intra pe card sau s-a ajuns la executare silita pt neplata pensiei si vi s-au blocat conturile ?
Poprirea se infiinteaza fara somatie, executorul comunica si debitorului ca s-a infiintat poprirea pe salariu sau pe conturi, iar comunicarea e insotita de titlul executoriu, ca sa stii motivul pt care executorul iti ia banii.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire Bujor Catalina Bujor Catalina Buna ziua, va deranjez cu cateva intrebari: in cazul in care ratele ptr un credit nu au fost platite si debitorul a fost instiintat/somat sa plateasca, ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta o executare silita mariacapraru mariacapraru Vineri,10 iulie 2015 m-am trezit pe telefon cu un mesaj precum ca mi s-a infiintat poprire pe salariu in suma de aproape 5000 de lei. Cardul meu de salariu a ... (vezi toată discuția)