avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parti comune la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parti comune la bloc

Locuiesc la bloc, pe palier am 3 vecini. Problema este ca unul dintre ei si-a renovat apartamentul (acum 2ani).A lasat placi de rigips foarte mari ,si alte resturi de la renovare in dreptul usii mele,intre ap. meu si al lui. Le-a impins spre mine,iar la el a pus flori . Nu i-am spus nimic atata vreme,am crezut ca nu a teminat, dar au trecut 2 ani . Ma incurca . I-am spus sa le mute putin in directia lui .Nu a zis nimic Azi le-am mutat spre el ,dar le-a impinssi mai mult inapoi,spre usa mea. Ce as putea sa fac.?
Cred ca o discutie cu el nu are rostul, e incapatanat. Al treilea vecin nu se confrunta direct cu aceasta problema. Pana acum am avut relatii civilizate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 13:53, 15 Ianuarie 2013
Din expunerea dvs rezulta ca vecinul cu pricina a inteles sa ocupe fara drept legal si in mod abuziv proprietatea parte comuna
Sesizati oficial presedintele de asociatie sadispuna masuri concrete pentru eliberarea parti comune din condominiu
Asa-i romanul. I se pare ca daca arunca acele resturi de la renovare, arunca banii pe fereastra. Asa o fi, dar asta inseamna ca nu a facut un calcul corect la inceputul lucrarilor de renovare si acum ii este mila sa le-arunce.
Ne-am confruntat si noi cu asemenea situatii, ba mai mult, cineva si-a schimbat mobila si totate vechiturile le-a depozitat pe hol si casa scarii de nu se mai putea circula normal pe-acolo si asa cum zicea si @ynocentta mai sus, a fost nevoie de interventia asociatiei si s-a rezolvat cazul.
Este o chestiune de bun simt, dar daca nu este, ce putem face, trebuie sa-i ”ajutam” pe unii dintre vecinii nostri...
Succes!
Acest vecin e prieten cu presedintele blocului de ani buni. ..Ma gandeam daca nu e periculos.Sunt placi mari de rigips, doar sprijinite de perete.Sunt in drum si am un baietel cam neastamparat ,sa nu cada pe el.
Cum as fi procedat eu(presedinte de asociatie)si cum procedez.
Pe timpul reparatiilor,zugravelilor,proprietarul afiseaza un anunt,in care estimeaza si durata.
Nu depoziteaza nimic in spatiile comune.Daca s-a intamplat, la sfarsitul operatiunilor ingrijitorul ghenelor preda resturile la firma ce ridica gunoiul si asta contra cost.(se afiseaza in lista )
Pe parcursul acestor reparatii,in fata usii exista un stergator umed,iar unul din muncitori
sterge ,urmele si dupa ce ce se cara in apartament,materialele.
Daca nu au acest muncitor femeia de serviciu este platita,de proprietarul apartamentului.
Aceasta hotarare a A.G. a fost afista(la fel ca orice hotarare)o stiu si tin cont de ea.

Consider ca asa cum procedati e corect. Din pacate la noi nu sunt astfel de reguli. Am de gand sa vorbesc si cu administratorul blocului despre aceasta situatie,desi nu stiu ce ar putea face si d-sul decat sa il roage ca si mine. Daca nu, m-am gandit sa fac o sesizare la "Disciplina in constructii".

Alte discuții în legătură

Ce obligatii are asociatia de propietari? Adrian_P87 Adrian_P87 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de cca 2 luni, pe scara blocului, la etajul 1 al unui bloc cu 4 etaje, s-a mutat cineva (nimeni nu stie numele, ... (vezi toată discuția)
Depozitare interzisa de decizia presedintelui Dana Marin Dana Marin Prin decizia presedintelui asociatiei de proprietari s-a interzis depozitarea obiectelor pe spatiile comune, indiferent de durata de stationare. Ce ne facem ... (vezi toată discuția)
Vecinii arunca resturile menajere tudor_mtp tudor_mtp Buna ziua, In blocul unde locuiesc balconul de la bucatarie se afla intre doi pereti ...are forma de I_I, iar cei de la partier au facut o extindere intre ... (vezi toată discuția)