avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce obligatii are asociatia de propietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce obligatii are asociatia de propietari?

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de cca 2 luni, pe scara blocului, la etajul 1 al unui bloc cu 4 etaje, s-a mutat cineva (nimeni nu stie numele, nimeni nu l-a vazut), care efectueaza lucrari de modernizare a apartamentului, ce constau in demolari, turnat sapa etc. Problema este ca muncitorii fac foarte multa mizerie in urma lor, toate usile sunt pline de praf pe scara, nisip si ciment pe scari, cutiile postale pline de material, saci de moloz lasati pe casa scarii, surplusul de material din betoniera este aruncat in spatiul verde din fata blocului. Am sesizat asociatia, a venit presedinta o singura data sa discute cu propietarul si nu s-a rezolvat nimic. Am mai facut atat eu cat si ceilalti vecini numeroase sesizari, am mers si personal sa discut cu propietarul insa erau doar muncitorii care au refuzat sa imi dea numele sau nr de telefon al propietarului. Ce se poate face in acest caz? Noi facem curat pe scara zilnic dupa muncitori si a doua zi este la loc. Ce obligatii are asociatia? Pot face o plangere la politie daca nu cunosc numele propietarului apartamentului? Poate fi sanctionata asociatia sau somata in vreun fel sa ia masuri? Poate fi tras la raspundere propietarul daca pana la aceasta data nu se stie cine e? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:55, 4 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
puneti in discutie si faptul ca deranjeaza ordinea si linistea publica, nu a notificat vecinii din laterala, dedesubt si deasupra, despre intervalul efectuarii lucrarilor, nu intretine raporturi de buna vecinatate, etc.
Pai cui sa pun? Eventual politiei. Asociatia nu ia nicio masura.

Biscuite otravit a scris:

puneti in discutie si faptul ca deranjeaza ordinea si linistea publica, nu a notificat vecinii din laterala, dedesubt si deasupra, despre intervalul efectuarii lucrarilor, nu intretine raporturi de buna vecinatate, etc.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a clarifica situatia initial discutati cu reprezentantul legl al asociatieid e proprietari carelegal ar trebui sa aiva cunostiinte despre faptul ca imobilul a fost achizitionat de un cetatean care obligatoriu avea obligatia sa prezinte documentele pentru inregistrare in cartea de imobil
Referitor la neajunsurile generate de muncitorii care presteaza interventii la apartament,
presedintele de asociatie detine autoritatea si competenta sa atentioneze proprietarul sa respecte normele de convietuire in condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu canalizarea la asociatia de proprietari dorel13 dorel13 Apartamentele de pe coloana unei scari de bloc au urmatoarea problema: Cel de la ultimul etaj a desfiintat conducta de scurgere de la chiuveta si WC din ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de la asociatia de locatari crysstyna22 crysstyna22 buna seara ,acum 6 luni am facut o cerere la asociatioa de locatari pt repararea acoperisului deoarece stau la et 4/4 si imi curgea in casa , acestea mi-au ... (vezi toată discuția)
Probleme cu scara vecina vvvv vvvv Buna ziua. Sunt administrator la un bloc. Problema este ca in vara lui 2009, eu impreuna cu cativa amici am facut curatenie pe terasa blocului. Am strans ... (vezi toată discuția)