Buna ziua. Sunt administrator la un bloc. Problema este ca in vara lui 2009, eu impreuna cu cativa amici am facut curatenie pe terasa blocului. Am strans molozul, am maturat. Tot molozul l-am depozitat in saci. La doua luni dupa acest lucru, administratora de la scara vecina a venit si a spus ca noi am aruncat molozul pe terasa blocului ei (blocul din stanga), si ca ne roaga frumos sa i-l strangem. Bineinteles ca ne-am dus si am strans molozul lor, care nu era al nostru, in total fiind vorba de vreo 3 saci. La un an de zile dupa acest lucru, ne-a mentionat ca in anul 2009 am aruncat moloz si pe celalalt bloc, adica pe cel din dreapta. Ca sa nu am probleme cu ea, am strans molozul de pe blocul lor, cam in jur de vreo 30 de saci. Anul acesta a venit si mi-a spus ca la blocul din stanga a inceput sa ploua la un vecin in apartament si asta datorita molozului aruncat de noi pe terasa lor, motiv pentru care li s-a fisurat cartonul si asociatia lor doreste ca asociatia noastra sa le plateasca lucrarea de reparatie.
Partea este ca tot molozul strans de noi de pe terasa noastra a fost coborat de pe bloc. Nimic nu a fost aruncat pe blocul vecin.
Acuma in mod clar daca asociatia va lua decizia sa le repare terasa, imi vor opri din salariu. Intrebarile mele sunt:
1. Asociatia este obligata sa le repare ceva ce nu a stricat?
2. Daca mie mi se opreste din salariu, ce pot face?
P.S.
Tin sa mai mentionez ca asociatia noastra are acelasi contoar de bransament la apa rece cu blocul din stanga. Este un singur bloc, dar cu asociatii diferite. Daca noi strangem banii pentru apa rece la timp, iar ei nu ne dau banii in timp util si ne vin majorari, au spus ca totul este din vina mea ca administrator ca nu platesc si pentru ei. Este corect, ca tot eu sa fiu tras la raspundere pentru greseala altora?
deci sunteti administrator la o scara! la o asociatie, a scarii din mijloc.
faptul ca ati strans molozul si de la ei... ati recunoscut ca l-ati aruncat la ei#-o
1. asociatia dvs nu e obligata la nimic, sa dovedeasca ca s-a fisurat cartonul datorita molozului de acum ... x ani cand zic ei de molozul respectiv.
2. salarul dvs e platit de asociatia dvs nu de asociatia scarii vecine, asa ca stati de vorba cu presedintele dvs in prezenta martorilor ce v-au ajutat sa faceti curatenie pe bloc la momentul respectiv.
de unde aveti atata moloz pe bloc?:O
contractele cu furnizorul de apa trebuie sa fie incheiate separat, contorizate separat, daca nu e asa, e cam nasol caci pierderile le suportati toti.
Aveti dreptate. Dar intentia mea a fost sa fac un bine, nu sa recunosc ceva ce n-am facut. Cei 30 de saci despre care am vorbit, a fost strans anul trecut de pe blocul din dreapta. Mi s-a spus ca este vina mea (cei de la blocul vecin au spus asta), ca a ajuns molozul la ei.
Chiar numai stiu ce sa fac. Maine or sa ne trimita hartia prin care sa ne oblige la reparatii.
Orice suma financiara poate fi impusa la plata numai in baza unor documente justificative legale
Sustinerea neprobata ca operatia de curatenie a terasei a determinat deprecierea acesteia ,trebuie probata temeinic,pentru ca eventual sa poata fi impusa la plata executarea de reparatii
Retinerile cu titlu de daune,nu pot fi efectuate,decat daca datoria este scadenta,
lichida si exigibila si a fost constatata ca aatre printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,spune Codul muncii...
Singurul document legal pe care il au, este adunarea comitetului executiv. Asta mi-a spus-o administratora de la scara vecina, ca in cadrul adunarii comitetului executiv au hotarat ca asociatia noastra sa plateasca aceste reparatii.
O sa ma astept la amenintari serioase, deoarece vicepresedintele de-acolo este cel caruia ii ploua in cap, iar el este cunoscut ca fiind un om extrem de violent. Daca nu-i convine ceva, iese cu pistolul pe scara blocului. Nu exagerez. Multa lume a avut de-a face cu el, dar lucreaza intr-un domeniu...(nu mentionez).
@vvv
Sunteti in plin absurd!
Dv. aveti acolo presedinte de asociatie sau este vreun mototol care nu stie de capul lui?
Pai dv. ce-ati cautat, domule, sa le faceti lor curat pe terasa? La asemenea pretentii orice alt administrator le radea in nas. Si nu va saturati de ridicol. Acum va mai si ingrijoreaza ca va pun ei sa le reparati terasa! Pe ce baza?
Hai domnule, ca e de tot rasul!.
Chestiunea cu apa rece......... Daca nu va platesc apa, repede puneti-le un robinet pe conducta care duce apa la scara lor si inchideti robinetul. Si cereti-le sa-si monteza contor de bransament.