Buna ziua. Sunt administrator la un bloc. Problema este ca in vara lui 2009, eu impreuna cu cativa amici am facut curatenie pe terasa blocului. Am strans molozul, am maturat. Tot molozul l-am depozitat in saci. La doua luni dupa acest lucru, administratora de la scara vecina a venit si a spus ca noi am aruncat molozul pe terasa blocului ei (blocul din stanga), si ca ne roaga frumos sa i-l strangem. Bineinteles ca ne-am dus si am strans molozul lor, care nu era al nostru, in total fiind vorba de vreo 3 saci. La un an de zile dupa acest lucru, ne-a mentionat ca in anul 2009 am aruncat moloz si pe celalalt bloc, adica pe cel din dreapta. Ca sa nu am probleme cu ea, am strans molozul de pe blocul lor, cam in jur de vreo 30 de saci. Anul acesta a venit si mi-a spus ca la blocul din stanga a inceput sa ploua la un vecin in apartament si asta datorita molozului aruncat de noi pe terasa lor, motiv pentru care li s-a fisurat cartonul si asociatia lor doreste ca asociatia noastra sa le plateasca lucrarea de reparatie.
Partea este ca tot molozul strans de noi de pe terasa noastra a fost coborat de pe bloc. Nimic nu a fost aruncat pe blocul vecin.
Acuma in mod clar daca asociatia va lua decizia sa le repare terasa, imi vor opri din salariu. Intrebarile mele sunt:
1. Asociatia este obligata sa le repare ceva ce nu a stricat?
2. Daca mie mi se opreste din salariu, ce pot face?
P.S.
Tin sa mai mentionez ca asociatia noastra are acelasi contoar de bransament la apa rece cu blocul din stanga. Este un singur bloc, dar cu asociatii diferite. Daca noi strangem banii pentru apa rece la timp, iar ei nu ne dau banii in timp util si ne vin majorari, au spus ca totul este din vina mea ca administrator ca nu platesc si pentru ei. Este corect, ca tot eu sa fiu tras la raspundere pentru greseala altora?
Aveti dreptate. Este de tot rasul. Faza cu, curatatul terasei lor a fost prostia mea. Am zis sa fac un bine, dar se pare ca mi-am facut mai mult rau.
Presedintele de la asociatia unde lucrez mi-a si spus ca nici nu-l intereseaza de aberatiile lor. Dar pe mine ma ingrijoreaza.
Faza cu, contorul de bransament a fost ceva si mai si. Au dorit sa-si puna contor de bransament, dar costurile sa fie impartite pe ambele scari. Au facut o gramada de notificari si reclamatii.
Atitudinea presedintelui este corecta. :) Imi retrag calificativul de "mototol". :) Dv. stati linistit ca nu o sa patiti nimic daca nu vrea presedintele asociatiei dv.
Mda, cunosc si eu asemenea situatie, cu contorul de bransament pe care l-au promis montat de 10 ani si nici acum nu se indura sa dea bani pe el.
Dar asta sa faceti: robinet si contor la nivelul conductei catre ei.
Aviz amatorilor! Daca faceti parte dintr-o asociatie mare si o scara vrea sa iasa din asociatie pretindeti mai inainte de toate montarea de contoare de bransament!
Nu va faceti probleme inutile. Daca aveti o conducere responsabila (si inteleg ca aveti din moment ce presedintele asociatiei dumneavoastra a considerat cererea lor exact ceea ce este "o aberatie") aceasta va rezolva problema pe ce cale va fi nevoie.
Dumneavoastra nu aveti niciun fel de subordonare sau raspundere fata de scara vecina (care spuneti ca este o alta asociatie).
Daca ei doresc sa intreprinda vreo actiune, vor trebui sa o intreprinda impotriva asociatiei si nu impotriva dumneavoastra, iar presedintele asociatiei dumneavoastra va reusi cu siguranta sa obtina respingerea acestei solicitari aberante, indiferent unde o vor face.