avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca in situatia in care am castigat un proces cu firma la care am lucrat si instanta dispune reintegrarea si plata tuturor drepturilor pana in momentul reintegrarii, firma poate sa imi opreasca cele doua salarii compensatorii pe care mi le-au oferit cand m-au concediat?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 15 Ianuarie 2013
In acest sens aveti art. 256 alin. 1 Codul muncii:

Salariatul care a incasat de la angajator o suma nedatorata este obligat sa o restituie.
ayda9988

Da, se va face acest lucru in virtutea efectelor principiului restitutio in integrum ...
Conform art. 256 alin. (1) din Codul muncii, salariatul care a incasat de la angajator o suma nedatorata este obligat sa o restituie. Obligatia de restituire reprezinta o institutie distincta de raspunderea patrimoniala. Astfel, in timp ce raspunderea patrimoniala propriu-zisa se intemeiaza pe o fapta savarsita cu vinovatie, pe cand obligatia de restituire are la baza plata lucrului nedatorat.

In speta, salariatul are obligatia sa restituie sumele de bani care nu i se cuveneau pe care angajatorul i le-a platit ca urmare a unei greseli de calcul.

Aici nu e vorba de o greseala. La momentul ala mi se cuveneau...pt ca altfel nu mi i-ar fii dat.
Dupa concediere eu am intrat si in somaj , pt 6 luni. Asta inseamna ca ar trebui sa restitui si sumele primite pt somaj?
Intr-adevar, va trebui sa restituiti si indemnziatia de somaj primita ... este un efect al principiului mau sus invocat ...

Repunerea in situatia anterioara inseamna ca partile sunt puse in situatia anterioara datei de concediere ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea salariilor compensatorii dupa reintegrare menoin menoin As vrea sa stiu care este textul de lege prin care institutia poate sa retina salariile compensatorii deoarece in contractul colectiv de munca nu exista o ... (vezi toată discuția)
Retur ajutor somaj anofm SANTIER SANTIER Buna seara! In nov. 2013 am fost concediat abuziv de angajator. L-am actionat in instanta si am castigat procesul (despagubire egala cu salariile ... (vezi toată discuția)
Restituirea indemnizatiei de somaj dupa castigarea procesului privind reintegrarea in unitate alcibiade alcibiade O fosta salariata castiga in instanta dreptul la reintegrare in unitate si de toate drepturile salariale cuvenite in acea perioada, dupa ce postul ei a fost ... (vezi toată discuția)