Doresc sa stiu daca in situatia in care am castigat un proces cu firma la care am lucrat si instanta dispune reintegrarea si plata tuturor drepturilor pana in momentul reintegrarii, firma poate sa imi opreasca cele doua salarii compensatorii pe care mi le-au oferit cand m-au concediat?
Conform art. 256 alin. (1) din Codul muncii, salariatul care a incasat de la angajator o suma nedatorata este obligat sa o restituie. Obligatia de restituire reprezinta o institutie distincta de raspunderea patrimoniala. Astfel, in timp ce raspunderea patrimoniala propriu-zisa se intemeiaza pe o fapta savarsita cu vinovatie, pe cand obligatia de restituire are la baza plata lucrului nedatorat.
In speta, salariatul are obligatia sa restituie sumele de bani care nu i se cuveneau pe care angajatorul i le-a platit ca urmare a unei greseli de calcul.
Aici nu e vorba de o greseala. La momentul ala mi se cuveneau...pt ca altfel nu mi i-ar fii dat.
Dupa concediere eu am intrat si in somaj , pt 6 luni. Asta inseamna ca ar trebui sa restitui si sumele primite pt somaj?