avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restituirea salariilor compensatorii dupa reintegrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restituirea salariilor compensatorii dupa reintegrare

As vrea sa stiu care este textul de lege prin care institutia poate sa retina salariile compensatorii deoarece in contractul colectiv de munca nu exista o astfel de prevedere.X-(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 24 Noiembrie 2014
Art. 256 C.mun.
(1) Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
....

In speta, este vorba despre efectele principiului "restitutio in integrum".
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii ayda9988 ayda9988 Buna ziua, Doresc sa stiu daca in situatia in care am castigat un proces cu firma la care am lucrat si instanta dispune reintegrarea si plata tuturor ... (vezi toată discuția)
Revizuire hotarare ? si cum se pot retine banii platiti in plus ? oanaportar oanaportar - litigiu de munca, angajatul a obtinut o hotarare de majorare salariu. - ulterior, printr-o alta actiune a obtinut si o majorare de 7,4 % a ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi de natura salariala iulia_crms iulia_crms Buna ziua! Recuperarea drepturilor de natura salariala de la angajati, se face in suma bruta sau neta? Eu stiu din practica instantelor ca se face in suma ... (vezi toată discuția)