avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legislatie asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legislatie asociatie proprietari

Buna ziua! As dori sa stiu daca exista o lege, un document oficial, legal, care sa expuna regulile ce trebuiesc respectate intr-un bloc. Si aici ma refer la : program de liniste, alegerea presedintelui, scutirea de la plata intretinerii a unor persoane, scoaterea de la intretinere a locatarilor. Va intreb acest lucru deoarece eu stau intr-un Camin de Nefamilisti, unde sunt aproximativ 14 camere pe fiecare etaj,si implicit, foarte multe persoane. Problema mea este urmatoarea: locuiesc impreuna cu logodnicul meu intr-o astfel de camera, proprietatea parintilor, iar noi suntem foarte tineri(22-26 de ani). Astfel ca suntem tinta rautatilor vecinilor, care urmaresc sa ne faca rau: daca facem galagie(radem sau vorbim mai tare-in nici un caz nu e cazul de scandaluri sau muzica la maxim), ne trezim cu vecinii la usa. Daca parcam in fata blocului(unde locurile de parcare sunt comune, nu sunt platite), primim acuze. Si foarte multe astfel de rautati la care nu raspundem, insa care sunt deranjante si pentru noi. Din acest motiv mi-as dori sa ma documentez cu privire la regulile in vigoare, pentru a putea sa ma apar de rautatile ce vor mai urma. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:35, 15 Ianuarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
1-Avand in vedere precizarea " stau intr-un Camin de Nefamilisti, " in acest caz nu opereaza legislatia care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
2-Referitor la zgomote,opereaza dispozitiile si sanctiunile prev de L nr 61/1991 republicata
Trebuie sa discutati cu proprietarul caminului. trebuie sa fie o intreprindere, ceva de genul acesta. Mergeti in audienta la conducere, sustineti-va punctul de vedere.
Dar un administrator nu aveti pe-acolo? Vre-un ”caine” de paza, nimic?
Apoi, vedeti ca aveti un politist comunitar in zona, stati de vorba si cu acesta.
Va spun toate acestea deoarece multa vreme m-am ocupat si de un camin de nefamilisti. Da, muulta dezordine si debandada era in zona, cu toate eforturile conducerii noastre. Bine, cine ”intrecea masura” era dat afara fara nici-un regret si pus in vizorul politistului din zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera video Dinte Dinte Buna seara! Am voie sa imi montez o camera de supraveghere deasupra usii mele, usa apartamentului? (mentionez ca locuiesc la bloc). Camera sa fie pe casa ... (vezi toată discuția)
Am observat ca vecinii de jos sunt de vina. eu cred ca exista ... ionuta57 ionuta57 Am observat ca vecinii de jos sunt de vina. Eu cred ca exista si vecini de sus care deranjează si nu numai. Am o intrebare daca un vecin urmărește cand ... (vezi toată discuția)