avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

Buna ziua!

Mama mea este nascuta in martie 1957, a fost angajata de la 1 iulie 1984 pana in decembrie 2011.Perioada de somaj a fost de la 09.01.2012 - 09.01.2013.Cand se poate pensiona sub orice forma ( varsta, anticipat)?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:19, 15 Ianuarie 2013
Limita de varsta la 60 de si 8 luni.

Pensie anticipata partiala la 55 de ani si 8 luni,daca va indeplini conditia de stagiu de 30 de ani si 8 luni(fara stagiu asimilat).

Potrivit celor postate,are un stagiu total de cotizare de aproximativ 28 de ani si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata femei oana_gherasim oana_gherasim Buna ziua! Ma poate lamuri cineva in legatura cu posibilitatea pensionarii anticipate a mamei mele, in conditiile in care este nascuta in septembrie 1957 si ... (vezi toată discuția)
Pensionare din invatamant agafia.staicu agafia.staicu Buna ziua.As dori sa aflu cand pot iesi la pensie normal sau anticipat,fara penalizare.Sunt nascuta la 23.08.1955 si lucrez in invatamant din 01.09.1975.In ... (vezi toată discuția)
Pensionare tuilleries tuilleries Buna ziua. Va rog sa imi spuneti care sunt conditiile de pensionare la limita de varsta si pentru cele 2 forme de pensionare anticipata pentru o persoana de ... (vezi toată discuția)