Buna ziua,
Revin pe forum dupa o scurta pauza dar din pacate tot cu probleme: am fost la stomatolog pentru o problema la dinti , am intrebat inca de la prima sedinta (consultatie platita) care este costul total al serviciilor, desigur, cu aproximatie , persoana de la receptie impreuna cu medicul care m a consultat mi au spus o suma iar acum , la jumatatea tratamentului imi spun ca voi depasi de trei ori suma comunicata initial.De ce nu mi au spus de la inceput costurile totale? Doar pentru informatii am platit consultatia ! Cine are dreptate eu sau ea? Precizez ca exista camere de supraveghere.
Dreptatea este undeva pe drum....
In asemenea situatii nu e pe vorbe este pe scris, eu intotdeauna cer un deviz pe mail, cand am lucrari mai mari si nu o simpla plomba sau mai stiu eu ce, lucruri minore. Avand un set de radiografii in brate precum si un pacient cu gura deschisa in care poate sa se uite cat ii ziua de lunga, iti dai seama foarte usor ca medic ce costuri poti sa ai. Este adevarat ca se mai pot ivi costuri suplimentare la care nu te asteptai ca medic, sa va dau asa ca exemplu sa intelegi:
Va duceti sa schimbati o coroana care este pusa pe un pivot. Medicul face calculul pentru pregatirea molarului pentru coroana, amprenta pentru a turna coroana viitoare si coroana ca atare. In timp ce se chinuie sa dea jos coroana veche, cade si pivotul vechi pentru ca era prea vechi, cimentul se dusese naibii, etc. In aceasta situatie pe langa celelalte operatiuni mai apar unele suplimentare, tratamentul radacinii respective, pivot nou, etc.
Am scris mai mult ca sa va dati seama pe unde va aflati. Daca nu s-a ivit nimic neasteptat fata de discutiile si operatiunile initiale, le puteti cere socoteala, altfel se poate intampla ca justificat sa fie costuri suplimentare.
Povestea cu camera e pentru securitatea lor si nicidecum nu veti mai gasi inregistrari cu privire la discutia d-voastra.
Nu s a ivit nimic neprevazut fata de discutiile initiale: tratament si obturare pe 2 canale + 4 coroane;eu am intrebat costul total pentru aceste lucrari , chiar am specificat : costuri totale cu aproximatie; d na imi raspunde:in jur de suma x .Nu a facut nici o precizare , cum ca ar fi vorba numai de tratamentele de canal.Acum imi spun ca ei mi au dat pretul doar pe tratamentele de canal dar la momentul respectiv n a formulat nimic de genul.De aceea am si intrebat de total pentru ca nu au preturi afisate nici la cabinet si nici pe site si nu aveam idee cat costa.Este vorba de o suma destul de mare, de cel putin trei ori suma initiala.