avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare sentinta

Care este termenul legal de motivare al unei sentinte?
Care este termenul legal de comunicare al sentintei, raportat la data pronuntarii/motivarii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 20:54, 21 Martie 2013
1) CPC, Art. 264 :
Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare ;
2) Art. 261
Hotararea se da in numele legii si va cuprinde:
. . . . .
8. mentiunea ca pronuntarea s-a facut in sedinta publica, precum si semnaturile judecatorilor si grefierului In cazul in care, dupa pronuntare, unul dintre judecatori este in imposibilitate de a semna hotararea, . . . termenului de exercitare a apelului sau recursului. Comunicarea se va face in termen de 7 zile de la pronuntarea hotararii.

Nici vorbă de a se putea respecta întotdeauna acest termen de "7 zile. . .".
Multumesc pt raspuns.
Am inteles ca nu se poate in 7 zile, dar sa depaseasca 60...ii cam mult.
Nu este prea mult , avand in vedere volumul mare de lucru al judecatorilor ... Comunicarea in termenul de 7 zile este posibila numai in anumite situatii ...
In situatia in care nu vi s-a comunicat o sentinta, se poate face cerere la instanta care a pronuntat sentinta si sa solicitati urgentarea redactarii acesteia si comunicarea sentintei, motivata.Mai aveti posibilitatea consultarii pe site-ul instantei respective, a solutiei date de instanta. Cautati dupa nr. de dosar sau dupa numele partilor. B-)
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
Krissia ., Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Hotarare drepturi salariale ioana2525 ioana2525 Daca am avut prima infatisare la proces pt drepturi salariale pe 26 mai si pe 31 mai am citit pe site solutionarea, in cat tp imi ajunge acasa hotararea? (au ... (vezi toată discuția)
Instiintare decizie adusa de judecator szenikop szenikop In 22.06.2012 a fost pronunţată o decizie civilă, insă nu a fost incă redactată, nu am primit în scris motivarea deciziei. Nu există a lege care oblige ... (vezi toată discuția)