avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit decedat

Tatal meu avea 2 credite-la 2 banci diferite. In 22 dec 2012 a decedat.
Am studiat contractele de credit ale acestuia si am constatat:
- are pe ambele pe mama mea ca si co-platitor (co-imprumutat)
- are asigurare in caz de deces
Intrebarea mea este : aceste credite de acum inainte trebuie sa le achite mama mea sau soldul acestora se stinge deoarece are acele asigurari de viata?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:14, 15 Ianuarie 2013
Pentru un raspuns pertinent ar trebui sa studiez contractele, dar inclin sa cred ca banca va dori sa mentine contractul si mama dvs sa plateasca ratele in continuare intrucat in principiu asigurarea de deces nu acopera tot creditul. Ce va sfatuiesc este sa adresati pe email aceasta intrebare bancilor respective mentionand adresa unde doriti sa vi se comunice raspunsul, urmand ca in maximum 30 de zile sa primiti un raspuns oficial
urgenta e sa anunte societatea de asigurari ca aiguratul a decedat.
Mama poate solicita un raspuns de la banca in calitate de coimprumutat.
Buna ziua,
Condoleante!

Daca politele de asigurare acopera cauza decesului, atunci nu va trebui sa platiti nimic. Daca nu , atunci mama ca si codebitor si dvs ca si mostenitor veti plati acele credite, altfel vati fi executate silit.
In principiu asigurarea are ca benficiar banca, deci numai ea este in masura sa decida daca va apela la polita de asigurare sau nu, cu rezerva ca nu am vazut aceste documente
Rationamentul dvs este incorect. Banca trebuie sa solicite asiguratorului plata indemnizatiei de asigurare, altfel nu poate cere codebitorului/mostenitorilor plata creditului, pentru ca ar fi in culpa. Asadar e obligata sa solicite plata de la asigurator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare credit bcr druta eva druta eva Buna.Mama a decedat recent, avea un credit la BCR, contractat in mai 2006, cu asigurare de viata aferenta creditului. am depus actele solicitate de asigurator ... (vezi toată discuția)
Daca sotul a murit cine mai plateste creditele nikita 27 nikita 27 eu eram despartita de sot de 5 luni dar nu legal din lipsa de bani,.eu dupa moartea lui intre timp mi-am schimbat buletinul pe adresa parintilor mei pt ca ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare credit nevoi personale, persoana decedata ciprianbur ciprianbur Sunt in urmatoarea situatie. Tatal meu a decedat si avea un credit de nevoi personale cu asigurare inclusa. Acum banca, a decis ca asigurarea nu acopera ... (vezi toată discuția)