Supun atentiei urmatorul caz: am o firma de taxi cu 2 masini ( doua ). Legea 448/2006 actualizata spune la art.64 alin 2:
(2) În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, toţi operatorii de taxi au obligaţia să asigure cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant.
Am fost controlat pe firma de 2 lucratori de la asistenta sociala care m-au amendat cu minimul de 6000 ron ( 60 de milioane lei vechi ) pentru ca nu am nici o masina echippata cu rampa hidraulica pentru accesul in taxi a unui carucior cu handicapat in el. Nu se accepta coborarea handicapatului din carucior si plasarea lui pe un scaun sau pe bancheta din spate a unui taxi normal, ci doar echiparea speciala a unei masini taxi pentru accesul caruciorului.
Intrebare: pe ce considerente pot contesta aceasta amenda in instanta ?
In conditiile in care nu puteti sustine si proba ca la data controlului detineati rampa specail adaptata pentru asigurarea carucior persoana cu dizabilitati,nu aveti temei legal pentru a contesta sanctiunea aplicata
Chiar daca in extremis ati forta contestarea PV nu puteti prezenta inscris de la RAR pentru omologare adaptare tehnica
Pentru cei care vreodata vor avea astfel de probleme: am cerut si obtinut de la RAR o adeverinta care specifica faptul ca in judetul meu nu exista astfel de masini taxi din cauza lipsei cererii pentru ele si RAr-ul nu are normative pentru agrearea unei astfel de masini special echipate. De asemenea, in nici o hotarare de consiliu local nu se face referire la obligatia ca un operator taxi sa aiba o masina special echipata pentru transportul unui carucior cu handicapati. cu aceste hartii, voi vedea ce se rezolva in instanta.
Taxa mediu
joldis
Am TVM cervical handicap gradul I. Am o intrebare daca se poate. Am cumparat o masina are rampa in spate sa urc , are 5 locuri plus locul meu unde intru cu ... (vezi toată discuția)