avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... scutire taxa de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

scutire taxa de mediu

Am un băieţel de 5 ani cu grad de handicap grav. Dorim să cumpărăm un autoturism adus din Germania şi aş vrea să ştiu dacă putem beneficia de scutirea taxei de mediu.
Cel mai recent răspuns: oanagini , utilizator 15:35, 25 Septembrie 2013
Buna ziua.Da puteti inmatricula.Conform legii, un cetatean cu handicap locomotor poate inmatricula doar o masina la cinci ani. Acest vehicul trebuie sa aiba o certificare de la RAR care atesta faptul ca este adaptata special pentru o persoana cu handicap. Mentiunea respectiva se face in cartea de identitate a vehiculului, sub forma "dotata corespunzator pentru persoana cu dizabilitati …", in cazul in care cel care o inmatriculeaza are un permis de conducere si o adeverinta care atesta handicapul sau. Daca automobilul este destinat transportului persoanelor cu dizabilitati, acesta este si el scutit de taxe
Mulţumesc pentru raspunsul atăt de rapid. Puteţi să-mi spuneţi în care lege sau ordonanţă este menţionată faptul că nu trebuie plătit taxa de mediu dacă automobilul este destinat transportului persoanelor cu dizabilităţi? Eu încă nu am găsit pe net.:(
chiar si in cazul in care masina este destinata preluarii si transportarii unei persoane cu handicap aceasta trebuie adaptata sau modificata.legea9/2013 iar adaptari rntr7 anexa 9.daca masina nu are modificari conf handicapului nu este scutita de taxa de mediu.sunt in aceeasi situatie cu fiica mea.pentru a modifica masina cu rampa pentru fotoliu rulant costa 1200 euro.pe numele copilului nu o puteti inscrie pentru ca trebuie sa fie posesor de permis auto (fiind minor......nu este cazul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculari si persoane cu handicap mmarcel3 mmarcel3 buna ziua. am si eu o intrebare lagata de o inmatriculare a unei masini adusa din afara.Sunt persoana cu handicap grad accentuat.Stiu ca nu se plateste taxa de ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa auto amasingutzu amasingutzu buna ziua. sunt prsoana cu handicap grav gradul1 cod boala2,am masina modificata pentru handicapul meu adica acceleratie si frina, autorizat rar.am si ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoane cu handicap viliszabo viliszabo As dori sa stiu daca baneficiez de scutire de la taxa de mediu pt.autoturisme, mentionez ca am handicap gr.2 accentuat permanent ( amputatie mana dreapta ... (vezi toată discuția)