avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bilet la ordin avalizat in nume propriu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bilet la ordin avalizat in nume propriu

Buna ziua,
O sc are datorii catre firma mea si mi-a spus ca-mi va da un Bilet la ordin avalizat in nume propriu cu titlu executoriu, scadenta fiind in data de 4/11/13. Ma puteti ajuta cu un spat cum as putea sa-mi recuperez suma de bani mai repede. E ok cu Bilet la ordin avalizat in nume propriu cu titlu executoriu?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 16:57, 15 Ianuarie 2013
Buna ziua,

Prin avalizat in nume propiru banuiesc ca vreti sa spuneti ca avalizat in nume propriu de catre asociat ori administrator.

In acest caz, e foarte bine ca biletul la ordin sa fie avalizat pentru ca in cazul in care firma nu va plateste sa va puteti indrepta si impotriva avalistului.

Procedura executarii silite e mai usoara si mai rapida in cazul unui BO decat in situatia in care e nevoie de o hotarare judecatoreasca, deci cereti acest instrument.

La scadenta, cereti plata acestuia, iar in urma refuzului bancii de a plati (daca va fi cazul) il puteti duce la un executor pentru executare silita.

Succes!
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
Dana Fatol, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo la ordin avalizat woodart woodart Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, pentru care va multumesc anticipat. Ma intereseaza sa stiu, daca mi-a fost emis un Bo la ordin avalizat de ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)