avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriptie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

prescriptie executare silita

buna ziua ,
Am o intrebare referitoare la o executare silita(poprire pe salariu) din partea unui executor judecatoresc.Speta in sine este astfel :
-in anul 2008 am imprumutat de la cineva o suma de bani pe care am restituit-o dar fara a anula contractul de imprumut dupa care in 21.09.2009 s-a intocmit un proces verbal pentru stabilirea ch de executare dar fara sa fiu si eu instintat. Acum in 03.12.2012 am primit la servici instintarea de poprire pe salariu si a inceput să mi se opreasca 1/3 din salariu.
- Conform art 405 din CPC nu ma incadrez la acea prescriptie (3 ani). Daca fac socotela de la 21.09.2009 pana la 03.12.2012 sunt 3 ani si 2 luni.

daca poate cineva sa-mi raspunda va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:05, 28 Ianuarie 2013
Ba, asa pare , faceti contestatie la executare si invocati perimarea si implicit prescriptia, vedeti daca nu cumva a facut ceva acte intrerupatoare de prescriptie.
Contactati executorul judecatoresc pentru a studia dosarul cauzei,pentru a va asigura succesiunea de documente incheiate atat de creditor intr-un termen legal prevazut ,care detine obligatia -daca are interes in executare sa solicite mentinerea pe rolul activ al bej a cererii de executare ,cat si de bej
Multumesc mult!
Contestatia la executare o pot depune la munca sa nu-mi mai opreasca din salariu sau la judecatorie.
Doar Judecatoria poate anula executarea silita. La munca nu aveti de ce sa depuneti contestatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita carmen51 carmen51 buna seara Acum 2 luni am primit o somatie de executare silita de la BEJ pentru o suma pe care eu o achitasem de acum un an. Am depus la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita - poprire conturi Tirlea Andrei Tirlea Andrei In urma unei hotarari definitive si irevocabile s-a stabilit ca datorez unui cetatean o suma de bani. S-a pus sechestru pe conturile personale iar creditorul a ... (vezi toată discuția)
Executare silita contract telefonie radoimarian radoimarian Buna ziua, Ieri am primit o somatie de la un cabinet executor judecatoresc cu suma 6000 ron referitor la un contract telefonie mobila incheiat in anul 2003 ... (vezi toată discuția)