avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preluare firma cu datorii - Cat este de legal acest ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preluare firma cu datorii - Cat este de legal acest lucru?

Detin o societate comerciala cu o datorie destul de mare fata de stat. Am gasit pe internet acesti... intermediari ce se ocupa cu preluarea firmelor cu datorii la stat - ( Suna perfect avand o datorie de x suma sa scap de datorie platesc y suma si gata ) dar vreau sa stiu cat de legal este acest lucru , pentru ca nu vreau sa o vand catre x y persoane si apoi sa ma trezesc ca tot eu sunt bun de plata si asa mai departe. pentru ca in trecut erau foarte multi ce le cumparau si acum .. au disparut si mai sunt doar cateva anunturi. Ma poate lamurii cineva cat de legal este aceasta procedura?
Nu este legal sa le platiti bani.
In functie de anumite aspecte puteti scapa sau nu de datorii.
Legea nu interzice cesiunea de parti sociale.
Cam care ar fi aceste aspecte? in care eu pot scapa de datorii , tin sa precizez ca societatea are datorii doar la stat nu are bilete la ordin etc.. ,
eu sunt curios daca vreun specialist de pe acest site va da vreun raspuns. Chiar lansez aceasta provocare fiindca majoritatea interventiilor sunt destul de evazive. Aceeasi intrebare si-au puso si altii si chiar voi aprecia consultantul care are amabilitatea sa clarifice problme dstra.
Sunt foarte putini ce stiu intradevar legislativul majoritatea sunt axati pe divorturi si inmormantari .... eventual si uneori cate un dosar penal ca a condus in stare de ebrietate. M-am uitat ... si nu prea stiu chiar toti meseria exact.
Problema este complexa dar va asigur ca sunt destui specialisti care pot sa va dea un raspuns. Nu cred ca insa ca in baza unor informatii sumare pe care le-ati furnizat o sa primiti un raspuns satisfacator. Recomandarea mea este sa luati legatura cu un avocat care este si practician in insolventa pentru a va evalua cazul. Pe de alta parte, nu va recomand sa cesionati partile sociale aiurea, deoarece s-ar putea sa va treziti cu probleme mult mai mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Realizare aplicatie escorte ContSters333061 ContSters333061 Buna ziua, De curand, in cadrul unor discutii despre idei de afaceri am identificat o idee de afacere foarte potenta in Romania. Este vorba despre o ... (vezi toată discuția)
Bună seara, problema a cărei raspuns sper să îl primesc, ... ilinca_000 ilinca_000 Bună seara, problema a cărei raspuns sper să îl primesc, își are originea cu aproape 20 de ani în urmă. Este vorba de preluarea penalităților și ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe actiuni detinute la un srl ContSters352593 ContSters352593 Sunt administrator la doua srl-uri,respectiv , la sc x sunt asociat unic,iar la sc y sunt asociat cu 95% din actiuni (ma refer la partile sociale in valoare de ... (vezi toată discuția)